En morgon i BeckSå kan det gå..

Early saturday


Titta på tiden - galet vad jag är uppe tidigt! Undrar om det här någonsin hänt förr på en lördag? Frivilligt pratar vi om. Nej, det är nog första gången om vi inte räknar när man var liten och alltid skuttade upp för tidigt ;) Dock känner jag mig jättepigg och det är sjukt skönt att vara uppe. Ibland kan jag må skitdåligt om jag vaknar vid 11 en lördag och känner att jag sovit bort halva dagen. Jag hade gärna stigit upp såhär tidigt varje helg, men det är inte alltid lika lätt. Antar att jag får tacka Philip som skulle jobba vid halv 8. Tack hunnie! =)

Utanför fönstret skiner solen och himeln är blåaste blå. Tv4vädret lovar inte så höga grader men det ska bli sol utan regn i alla fall. Dagen är fullbokad upp i det sista.

En runda på stan ska göras
Photoshop ska försökas installeras igen
Duschen behöver besökas
Mat till ikväll behövs inhandlas
Kameran tömmas och laddas
Tårta till philips mamma ska bakas som fyller år idag och som ska firas

Sedan avslutas kvällen med grillpartaj hos Nicke. Det ska bli toppen! Och det kommer bli toppen! Fo' Sho =)


"Hälsosamt" dag 5

Har suttit hela kvällen och bränt ner hur många gigabyte av bilder på skivor som helst. Allt för at kunna få plats med CS3paketet som Jasmine fixat åt mig =)=)=) Nu är jag äntligen klar men, tror ni inte att jag inte fattar hur man installerar det eller? Ska det inte komma upp automatiskt när man trycker in skivan i datorn? Tydligen inte.. Och klickar jag på "Dator" finns ingenting där heller. Detta är mycket skumt så jag fortsätter min sökan efter ett svar.

DAGENS PLUS:
+ Bra frukost
+ Inledde inte operation: skolking
+ Beställde klipptid (mina tredelskluvna toppar tjoar av glädje)
+ Tog tag i att gå till Röda Korset med syster som jag lovat (tyvärr var det dock stängt)
+ Som sagt bränt ner massa bilder på skivor
+ Fotat kläder jag tänkt sälja
Antal 6

Våfflor ♥Våfflor är något av det absolut bästa jag vet. Hur gott som helst verkligen. Det funkar både som förrätt, maträtt och efterrätt. Lika gott alla 3. Dock äter man ju dem ofta som efterrätt och mitt tips: Glass, Kolasås och Banan på! MUMS =) Kanske skulle avsluta min "hälsosamma vecka" med ett berg av våfflor. Jag menar våfflor är ju inte så värst onyttiga. De innehåller ju inte alls typ hundra deciliter smör. (a)

"Hälsosamt" dag 4Typ sämst dag alltså! Har varit sjukt uttråkad ända sedan jag kom hem (eller ända sedan philip åkte) och jag har bara gått och stört mig på saker och irriterat mig på att ingenting händer. Fast dock mest på mig själv kanske då jag inte ens kommer på något att sysselsätta mig med. Aja. Operation: Skolking imorgon, någon? I alla fall till halv 1 då provet är. Just fan provet, dags att börja plugga det nu kanske. *suck* Är någon på med mitt lilla och underbara bus imorgon fram till halv 1 - slå en pling eller skicka en rad!

DAGENS PLUS:
+ Bra frukost
+ Gick ungefär halva vägen till skolan
+ Cyklade hem från skolan
+ Satt på körkortscentret och gjorde lite frågor
+ Ätit vattenmelon. Dock sa mamma att hon inte trodde att den var riktigt okej när jag precis skulle hugga in på min femte bit.. Men, äh. Komsi komsi vattenmelonsjukan. Fram till halv 1 kan du få stanna (a)
+ Cyklat ner och upp för Gästgivargatan
Antal 6

In my headphones

Vill du börja med att gå ut och gå regelbundet men inte är riktigt motiverad? Tips: Sätt i lurarna i öronen och spela musik samtidigt. Det är mycket lättare att traska på samtidigt som det på något sätt ger dig extra energi. Lyssna gärna på fartfylld och aggressiv musik och inte lugna fina ballader. Musiken är till för att peppa dig.

MEN det viktigaste är att musiken har rätt tempo. Ett bra gångtempo ska ligga på 100-115 slag/minut. Så välj att lyssna på sådana låtar. Du ska sträva efter att gå i takt till musiken. Hur vet man då om en låt ligger i just detta tempo? Jo, du räknar ut det. Sätt på en låt och börja räkna slagen. Räkna varje slag i 15 sekunder och multiplicera dem sedan med 4. Får du 100-115, lägg till låten i gånglistan och fortsätt leta fler.

Tips:
Lady Gaga - Pokerface
Lady Gaga - Fashion
Lady Gaga - Bad Romance
Nirvana - Smells like teen spirit
Hanson - Mmmbop
Taio Cruz - Break your heart
Jason Derulo - In my head

"Hälsosamt" dag 3

DAGENS PLUS:
+ Ätit två clementiner
+ Druckit ett glas vatten
+ Övningskört
+ Inte ätit något onödigt och onyttigt
Antal 4
Ska man vara riktigt petig så kan man ju alltid lägga till bra frukost, bra mellanmål, bra lunch och bra kvällsmat eftersom varje gång man äter bra och inte slarvar med maten är hälsosam. Det räknas självklart inte om man äter en massa skit bara för att äta något. Man får ju i sig energi men särskilt hälsosamt är det kanske inte. Så äter jag pizza till lunch räknar jag inte det som hälsosamt!

"Hälsosamt" dag 2

DAGENS PLUS:
+ Nyttig och god frukost
+ Druckit ett glas vatten (för er som inte vet hatar jag vatten)
+ Gått 30 minuter
+ Övat Hungry Eyes tills imorgon och lagt om noterna
+ Ännu en gång spöat Philip i Guitar Hero (a) haha! DET är en sak jag jag mår bra av mohaha
Antal 5

Gång för grundkondition

Motion är något jag verkligen borde börja ta tag i. Jag kan knappt minnas då jag motionerade just för motionens skull senast. Anledningen till varför jag inte rör på mig är enkel - jag är för lat. Och eftersom jag är för lat så tar jag inte tag i det. Jag behöver någonting som är enkelt och som inte kräver så mycket av mig för att sedan få in vanan och då kanske kunna ta tag i större träningsformer.

T.ex: Jag bestämmer mig för att gå ner till Träna för ett pass bodypump. 
1. Jag måste kolla upp vilken tid passet är.
2. Jag måste plocka fram träningskläder.
3. Jag måste ta mig dit.
4. Sen måste jag ta mig hem också.

För en latmask som mig försvinner inspirationen till träningen direkt. Likaså om jag ska ut och springa. Jag är inte den typen som gillar att springa runt, flåsande och svettandes genom stan eller i bostadsområden där folk ser mig så då måste jag ta mig bort till Kronoskogen eller Mulleskogen. Och där försvann den inspirationen.

Så, för att lösa detta ska jag helt enkelt göra på följande vis: 20 minuters promenad 2-3 gånger i veckan. En bra internetsida gav mig instruktioner och motivation.

Har man varit inaktiv en längre tid räcker korta promenader mycket väl till en början. Du skall promenera, inte bara strosa, för att få effekt. Promenera raskt men inte snabbare än att du fortfarande kan föra ett samtal med någon - om än med viss ansträngning. Om du blir för andfådd går du för snabbt. Lyssna på kroppen. Lite träningsvärk är normalt men däremot är inte smärta.

Är du helt otränad räcker det med 20 minuters promenad 2-3 gånger i veckan till att börja med. Sedan, när det börjar kännas lättare och du börjar få upp flåset lite, lägger du på 5 minuter varje vecka och därefer ökar du antal träningstillfällen tills du kommer upp i önskad träningsmängd. Om ditt mål är att må bra, hålla kroppen frisk och bygga upp en grundkondition är målsättningen 30-45 minuters rask promenad 3-4 gånger i veckan lagom.

Och det är precis dit jag vill komma. So here I go! Starting walking.

"Hälsosamt" dag 1Började min vecka med att äta en god och nyttig frukost. Älskar frukost - det är lätt det bästa målet om dagen! Något som är extra bra med frukost är också att det ofta är godare om det är nyttigare. Fullkornspasta t.ex. hur gott är det egentligen? Helt ärligt talat. Och lever och blodpudding. Nyttigt? Ja. Gott? Nej. Men gurka och tomat på mackan eller ett grövre hembakat bröd. Jag vågar påstå att det gör frukosten mycket godare! Så min dag startade jag med

- En skål vaniljyoghurt med müsli och blåbär
- En skiva grovt hemmabakat bröd med ost, skinka och tomat
- Ett glas mjölk

Ett tips till dig som tröttnat på müsli eller flingor i yoghurten eller som bara äter yoghurt - lägg i bär! Det är supergott. Banan i vaniljyoghurt är en annan kombination som också går hem. Prova dig fram med olika sorters bär och frukt. Eller gör som jag och blanda både müsli och bär. Mums!

DAGENS PLUS:
+ En bra frukost
+ Övningskört
+ Promenad i stan
+ Cykeltur från Astradskolan och hem
+ En bra kvällsmat
Antal: 5


Ironiskt?

Haha, vad ironiskt att det nästa vecka faktiskt är internationella hälsoveckan.. Jag måste prickat in veckan perfekt :D

Tema: HÄLSOSAMT

Tänkte testa på något nytt nästa vecka. Jag tänkte köra på ett tema och det jag valt är Hälsosamt. Grejen går ut på att göra något hälsosamt varje dag. Det kan vara att göra något aktivt, äta något nyttigt, träna eller helt enkelt ta tag i en sak som jag borde ha gjort. Det viktigaste är att det ska kännas bra efter att jag gjort det.

Exempel:
Äta något nyttigt - Det säger ju sig självt: nyttigt!
Gå en promenad - Det ger motion, man får i sig frisk luft och man får lite go tid för sig själv att bara tänka.
Sätta sig ner och spela gitarr - Det är något som är kul och som man mår bra av.
Plugga körkortsteori - En typiskt "ta tag i"-grej.
osv.

Det finns massa bra exempel. Sedan varje kväll ska jag skriva upp alla bra och hälsosamma saker jag gjort under dagen. Jag tror nämligen att man är mer hälsosam än vad man tror. Hur ofta säger man inte åt sig själv att vara mer aktiv, äta bättre eller göra vissa saker? Hur många gånger berömer man sig själv för att man ätit en grov macka eller cyklat till skolan? Inte lika många gånger, eller hur. För det är ju faktiskt hälsosamma saker. Så detta satsar jag på den kommande veckan! Är du på?


Väder 18-27 april

När jag vaknade upp i lördags och inte såg den klarblå himmel som funnits några dagar nu kände jag det på mig - nu vänder det igen. Så är det alltid på våren. I mitten av april kommer äntligen dessa varma, goa dagar som får en att längta till sommaren och känna att nu snart kan vi börja plocka fram sommarkläderna, grilla och chilla utomhus. Sen vänder det plötsligt och blir skitdåligt väder med regn, blåst och grå himmel. Usch!

Så, gick in och checkade vädret på tv4vadret.se och fick den här prognosen.


Ursäkta suddig bild

Mycket regn och låga temperaturer mot vad vi faktiskt haft nu. På fredag tycker jag det kan spricka upp då vi satsar på grillkväll. Men lördagen är okej för dåligt väder då större delen av dagen ska spenderas på Garvaren Bio och filmfestival. Hör och häpna va?! Filmfestival i Ljungby. Det ska bli riktigt mysigt! =)

We DID rock all night
Rockparty var det - rockparty blev det. Fler bilder finner ni på facebook!

Kajal - Ögonskugga - Rött läppstift - Nitar - Tatoos - Bandtröjor - Svart - Hårsprej - Violshots - Fet musik - Headbanging - Dans - Hårdrockskonsert - Världens bästa människor

TACK ALLA FÖR EN AWESOME LYCKAD KVÄLL!


Let's rock!


Tonight's the night. Ikväll slår vi inte klackarna i taket, vi slänger med håret lika högt istället. Lika kul och galet ska vi dock ha. Så kom igen people - let's rock n' roll all night! :D 

Dagens grattis går till..BOBBE SOM FIXADE SITT KÖRKORT IDAG!
Grattis grattis grattis vännen! =)


Vill du bli länkad?


Precis som jag länkar Coffe och Sofia så frågar jag dig: vill du bli länkad? I så fall kan vi länka varandra. Ett sätt att dela med sig av sina läsare och få upp varandras bloggar för nya ögon =) Så säg till!

Och kom igen - langa ps till mig (a) Paint suger =(

OnsdagsfikanNämen titta vad jag fann i mitt kylskåp! Hehe =) Perfekt till kvällens jäkla "pluggande" till nationella provet i Svenska B imorgon.Har inte testat "nästan som glass" ännu. Men kan avslöja att mina chokladbollar är bättre än glass!

Nelly outfit awards 2010oh? Like it!

Nästan som glass

Klickade in på Filibabbas blogg - en tjej som studerar till dietist i Uppsala. Dietist kanske hade varit något.. (jag har ingen aning om vad jag vill jobba med) haha! Anyway. I hennes senaste inlägg tipsade hon om bra mellanmål. Ett utav dem var ett tips på ett recept av banan, kakao och honung. Något som skulle vara "Nästan som glass". Hör och häpna - nyttig glass! Underbart. Detta måste jag hem och testa snarast.


Bild lånad av filibabba.
Hitta receptet HÄRFillibabbas blogg.

Beautiful spring

Jag fortsätter att ha solglasögonen nerfällda för detta himelska väder har hållt i sig några dagar nu - UNDERBART! För första gången älskar jag min eviga 4h håltimma. Öppnade balkongen och tryckte play på cdspelar'n. Musikdunk från balkongen är fett! Lars Winnerbäck - somrigt som attan.

Det var så härligt igår. Jag hälsade på hjärtat och frans i repan och när vi sedan gick ut var det ett bluesband som hade sitt fönster på glänt och volymen på max. Åh, vilken härlig stämning det blev där utanför. Varför spelas det inte mer musik? Jag tänker på i stan till exempel. Vem blir inte glad när det är något som händer där nere och någon eller några står och spelar musik? Glad blir man. Man kanske skulle starta ett band och spela för att sprida glädje. Haha, kul hade det varit i alla fall! Tills det kommer någon sur liten senil tant och tjuter om att vi ska hålla klaffen. Äh, tanta. Ryck upp dig va =) Mer musik åt folket!

Körde ut till mormor med mamma igår för solchill i deras uterum som blir som en bastu när solen får stå på. Igår var det alldeles lagom varmt. Fick syn på mormors lysande krokusar och det var som klippt och skuret för mig och min kamera att knäppa några bilder. Bra ljus, utslagna blommor, varmt och skönt som tusan.Bilderna är ihopsatta i paint då jag råkat avinstallera mitt photoshop.. så därför är kvaliteten lite sisådär.
Fick också syn på sommarens första humla. Eller humlor.. de var flera. Spelar humlor döda när de känner sig hotade? Den här satt i alla fall blixt stilla när jag kom för nära med objektivet. Stackars krake.

VårligtDet har varit över 12 grader några dagar nu och det känns UNDERBART! Våren är verkligen på G. Ett litet minus är dock att det blåser så mycket. Man luras av solen och termometern och tycker vädret ser strålande varm och fint ut. Men när man kommer utanför dörren kommer den kalla blåsten och sveper bort det varma. Brr! Jag hatar blåst...

Igår hade jag och mina vänner årets första bbq. Jag har riktigt gått och längtat efter att få tända grillen när jag kännt doften av grillat kött från grannar runt om på senaste tid. Grillat måste vara min favoriträtt. Favoritsommarrätt i alla fall. Lätt! Eller vad säger ni? Är det inte underbart? =)
En saftig marinerad kotlett, perfekt kryddad med smält vitlökssmör, nypotatis i dill och en kall jordgubb/lime cider. *kurr kurr i magen* haha!

PEACE!


Shoes for free


0 :- at H&M! Eller 6 kr om vi ska vara ganska korrekta hihi.

I better keep on WORKING

Nejmen! Nu var det längetsen jag hängde här. Eller hängde på Internet över huvud taget. Känner faktiskt inget behov av det heller så jag klarar mig. Fast det är rätt sjukt vad mycket man "missar" när man hoppar över datorn för en dag. Folk är verkligen aktiva på nätet, skriver vad de gör en gång i timmen och bloggar som bara den! Jag minns inte sist jag skrev ett inlägg på facebook.. men varför ska folk ha bättre koll på mig än jag själv har? Haha. Fast jag måste erkänna att jag känner mig en smula inspererad och sugen på att fixa iordning den här bloggen och börja använda min kamera och skrivarförmåga när jag nu äntligen sätter mig vid datorn. Tar jag mig tiden nu på påsklovet så gör jag, annars får det bli någon annan gång.

Ha't bra fellows!