Nyårslistan

År 2010 börjar lida mot sitt slut. Kära underbara 2010, det har verkligen varit ett fantastiskt år. Helt klart mitt bästa hittills. Som vanligt inför nyårsafton har jag en hel drös med nyårslöften, eller nyårssatsningar som jag valt att kalla dem i år. Löften ska man ju hålla och jag tror inte jag lyckats hålla alla min ett enda år. Men satsa på några saker ska jag absolut göra! Har ni några nyårslöften?
Igår satt jag faktiskt och skrev lite i min dagbok som jag hittade under sängen. Jag bestämde mig för att göra en nyårslista över bra och dåliga saker över 2010 (några av dem) för att se vilken som blev längst. Och som jag sa, 2010 har varit grymt! Check it out.

Bra

- 1 -

Enligt "Året kommer bli så bra som nyårsfesten är" blev 2010 verkligen kanon. Vi firade in året på bästa sätt, det kunde inte blivit bättre.

- 2 -

Resan till Gran Canaria med mamma och syster på höstlovet. Riktigt riktigt skönt att komma iväg just den tiden på året, jag förstår nu varför så många åker just över hösten. Där läste jag bland annat Anderas Carlssons bok och den är ett rikitgt bra tips till läslusen!

- 3 -

Lunchkonserten och Moviestarskonserten var jätteroliga! Dock minns jag inte om vi gjorde lunchkonserten förra året eller i år.. Kul som tusan var det i alla fall! =)

- 4 -

Min och Sofias fototripp till Jönköping. Den dagen var bara helt perfekt. Fint väder, bra kurser, ny upplevelse och en kanonvän. Kan inte bli bättre!

- 5 -
Sommarjobbet och nu extrajobbet som jag efter många om och men sökte på Citygross. Det har givit mig väldigt bra erfarenhet inför framtiden, nya kontakter och vänner och det har framförallt gjort mig mer självständig.

- 6 -

När jag och Fanny gick med i karnevalståget. Fastän det egentligen var kallt ute, vår musik stannade och vi blev utelåsta efteråt så var det FANTASTISKT kul! Där skapades en årlig tradition framöver, definitivt.

- 6 -
Jag lyckades ta körkort. När jag fyllde 18 (i januari i år) så var jag helt säker på att jag inte skulle ta körkort. Jag vågade inte köra. Det var halt ute och det gjorde ju inte saken bättre. I mars, när snön smält bort vågade jag äntligen köra lite på ettans växel på electroluxs parkering och 4 månader senare hade jag körkortet i min hand. Jag förstår inte hur jag klarade det så fort men jag är glad att jag, trots oro, vågade testa köra den dagen för jiiiises vad skönt det är att ha körkort!

- 7 -

Alla temafester och fester vi haft; hippie, rockfest, grillkvällar and so on. Det här året har jag kommit närmare mina vänner och jag har lärt mig att vara självständigt och visa min personlighet. Jag har kommit mycket längre på vägen mot att våga vara mig själv. Och när man kan vara sig själv har man mycket roligare. Det har märkts!

- 8 -

Lars Winnerbäck-konserten i Västervik! Sån jäkla blandad helg alltså, mestadels vädermässigt. Konsertkvällen var helt underbar! De resterande dagarna av helgen skulle vi ut och leva livet i fina Västervik.. var tanken. Dock ville vädret att vi skulle stanna hemma framför tv:n och titta på film då vädret själv var ute och levde rövare med storm och regn... Som tur var trivdes vi rätt bra framför tv:n på vår luftmadrass ändå. It was great!

- 9 -

Medverkan i musikalen Almrock Story. Detta är nog det "största" jag har gjort i år. Så jäkla kul var det!


Dåligt

- 1 -
Tinnitusen. Ett dumt beslut en dum kväll och nu har jag upplevt (och upplever mer eller mindre varje dag) hur det är att ha tinnitus. Jag har endast mig själv att skylla och tänker man efter skulle jag hamna på förstaplats över korkade beslut. Men that's life!

- 2 -
Min sämre-än-vanligt prestation i skolan, framför allt den senaste terminen. Jag har verkligen tappat suget för skolan på senare tid. Dock vill jag (måste måste) ha bra betyg då de betyg jag hittills fått varit riktigt bra. Jag har väldigt lätt för skolan och har alltid haft och då kan det vara lätt att tänka att jag kommer få bra betyg eftersom jag fått det hittills. Men så är det ju verkligen inte. Så till nästa, och sista, terminen ska ett mål vara att satsa till 110%. Betygen ska vara på topp när jag springer ut och skriker att jag har tagit studenten!


Året har gått mer plus än minus och det med utropstecken. Dessa bra saker har gjort året super men jag har också förändrats mycket som person och det har för min egen skull varit väldigt skönt. Men slutbabblat om det, år 2010 kommer jag minnas som ett av de bästa och nu är målet att göra år 2011 ännu bättre!
  

Skosser och skrattNatten till idag var något mer händelserik än vanliga nätter. Vanligtvis brukar jag inte vakna av att jag drömmer, händer det att jag vaknar mitt inatten överhuvudtaget beror det ofta på att jag har slemmat för mycket på kudden och måste vända på den (HAHA). Nä, det har faktiskt aldrig hänt... anyway. Det som hände inatt och som blev väldigt roligt till slut var följande:

Som vanligt drömde jag livligt. Jag träffade Paula och efter lite kallprat frågade jag henne vart det var hon pluggade någonstans. Hon svarade att det var på Idö och jag började fundera. "Idö..", sa jag. "I - dö, alltså som I och dö"? Jossan var i närheten och efterson det jag sa hade låtit så roligt citerade hon mig så att jag skulle fatta vad jag nyss sagt. Detta gjorde att jag fnissade till och där tog drömmen slut. Plötsligt vaknar jag av att Philip (som lgger jämte mig i sängen och kollar på film) vänder sig om, håller om mig lugnande och undrar hur det är med mig. Jag fattar inte varför han låter så betryggande och säger mest bara "Va?". "Du låter helt ledsen" säger Philip då, eftersom han tror att jag snyftat och vaknar från en mardröm. Jag, som fortfarande har kvar skämtet från drömmen i huvudet, skrattar och säger att "Nej, jag bara skrattar!" Det hela resluterar i ett mega-skratt-anfall från min sida då hela situationen blev helt fel. Allting blev plötsligt skitkul och jag skattade så mycket att jag blev pigg och inte kunde somna på en hel timme. Knasigt.

Nu över till dagens händelse. Efter gårdagens tabb(ar) med mellandagsrean åkte jag och Fanny till Växjö för att finna lyckan ;) Två av de fina sakerna som följde med mig hem till Ljungby var dessa skosser och byxor. Great!


Lägg märke till min söta julgris i bakgrunden ;)


Hipp hipp hurraVi fortsätter firandet och idag är det mammas tur att fylla år. Grattis!! ♥ Vi hurrar också för mellandagsrean som börjar idag. Så nu vässar vi armbågarna så ses vi på slagfältet! ;)

Syskon?Trots att dagen D är över är firandet i den här familjen absolut inte över än. 25 december blev för exakt 40 år sedan min mosters födelsedag och det ska vi fira om en liten stund. Middag och try out av kusinernas nya Xbox KINECT (eller vad det hette) har utlovats och jag tror att det kommer bli kul. Tyvärr missar jag lillejulen hos Erika men jag får se till att tagga extra till nyår istället :)

På bilden ser ni mig med lillasyster. När man ser oss så här tillsammans på bild tänker jag alltid på hur olika vi är. De flesta syskon är ju i alla fall lite lika men jag kan inte se en enda likhet mellan mig och Sandra. Vi är ungefär lika långa och har nästan samma skostorlek men sen då? Hon är rödhårig - jag är blond. Hon har lockigt hår - jag har spikrakt. Hon har fräknar - jag har inga. Det blir nästan som den här Polly låten om "Petter och jag", haha. En sak som jag och Sandra har gemensamt får jag väl då säga är..ehm..tjaa..våra föräldrar..och att vi lyckades få till samma allvarliga min på fotot. Nej, vi är inte särskilt lika. Eller vad tycker ni?

Och på tal om annat måste jag bara påpeka att Jay Smith låter för jäkla mesig när han sjunger Dreaming people. Det hörs att det är Christian Walz som har skrivit låten och hör jag inte fel kan det möjligtvis vara honom man hör i körstämmorna. Och Jay är ju den totala motsatsen till popiga Christian Walz. Tur att hela Jays album ligger ute på Spotify så vi kan klicka next och lyssa på Like a prayer då han verkligen visar sin raspiga Kurt Cobain röst. När han tar i och sjunger Heaven help me, precis innan refrängen, är det till och med så att hårsäckarna på mina nyrakade ben ställer sig upp. Grymt! 

UPDATE: Har ändrat spelnamnet till KINECT på supernerds begäran... Jag är ingen tvspelsnörd! ;)


Jul 2010Årets snabbaste dag är återigen över. Hur kommer det egentligen sig att klockan drar på sig löparskorna på just julafton och kutar fram? Jag är fruktansvärt nöjd med hela dagen! Jag gillar ju det där med att träffa släkten och bara mysa och äta gott. Tydligen hade jag varit väldigt snäll i år då jag fick ett helt berg av finfina klappar =) Tomten hade nog verkligen fått tag i min önskelista då där låg både kamerastativ, fjärrutlösare, annat kul till kameran och Blondinbellas Egoboost. Hoppas ni alla har haft det lika bra som jag! Och vet ni vad, nu börjar vi tagga inför NYÅRSAFTON!

PS.

1. Vill bara uppdatera lite sen förra inlägget att det också finns tusen bra saker med att skolan snart är out forever. Vi har för sjutton hela livet framför oss! =D Jag har bara grym beslutsångest... ;)

2. Idag är det dan före dan före dopparedan. Snart är det julafton!!

3. Jag är nästan 99% säker på att jag inte hinner dejta datorn imorgon (ska jobba 8-15 och vid 16 börjar lille-julen hos morfar) så jag avslutar med att redan säga


Sista jullovetVill med bilden illustrera att det här är GAAAALET! Vi har redan gått halva tiden i trean och har efter jul bara en termin kvar i skolan. Det här är allra sista jullovet och snart är det school's out forever. Det är inte klokt! Tiden bara rusar iväg. Högstadietiden gick fort men den slår inte gymnasietiden på långa vägar. Vad ska hända sen? Hur står man på egna ben? Jag tror att vi är mer beroende av skolan och den trygghet skolan ändå är för oss än vad vi tror. Jag menar, vi har något att göra om dagarna, vi får studiebidrag att leva på och vi träffar sjukt mycket folk och kan umgås med våra vänner varje dag. Hur ska det bli sen? Jobb? Fortsatta studier? Resa? Uhu.. Nej, det där tar vi sen. Nu ska jag ha ett megagött sista jullov i alla fall och jag börjar fira med drygt sex timmars jobb ;)So read my chest så ses vi på CG mellan 15-21!

LATER

JulhelgSådärja, då var julgranen pyntat och klar! Vilken julstämning det plötsligt blev i lägenheten. Den här helgen har varit en riktig julhelg. Julgodis har bakats två gånger, granen har klätts och julpyntet har blivit utpyntat (eller var man ska säga). Nu snart... Inte ens en vecka kvar till dagen D! Dock har jag inte börjat känna den här superjulkänslan ännu, fastän alla förutsättningar för den finns. Jag tror det beror på åldern och förväntar mig egentligen inte den fören dagen innan julafton eller möjligtvis dan före dan före dopparedan, pga av att den kallas så. Den kommer när den kommer och då ska jag välkomna den med öppna armar. Julen är ju så fruktansvärt mysig!

RecordingDet var här, på musikskolan, drygt 4 timmar spenderades igår. Vi spelade nämligen in låten till mitt projektarbete! Riktigt roligt måste jag säga att det var med ett skönt gäng och bra flyt. Det är väldigt duktiga grabbar jag känner ska ni veta. Inför detta har jag verkligen hört blandade åsikter. Inspelning ska tydligen vara drygt, ta lång tid och vara jätteroligt. Jag tyckte det var kul, det var en ny upplevelse. Trots att sången endast spelades in i en så kallad slask version för att ev. spelas in ordentligt på måndag var det kul att vara med och se hur allt går till. Jag bugar, bockar och niger för Philip, Nicke, Bobbe, Smulan och Tord som är grymma hela högen!

All the small thingsIt's time! Na na na na na na na na na na. Det här ska verkligen bli spännande. Kul, nervöst och spännande. Men det ska nog gå bra! =) På bilden ser ni mina kompanjoner - Bobbe, Jag, Niklas och bilden på smulor får representera vår grymma trummis! ;)

Sankta lucia

Bered den väg för herren, berg sjunken djup stån upp.. (eller hur sjutton den går) Jag trallar fortfarande på lucialåtar, de där sångerna sätter sig verkligen på huvudet. Idag har det varit ordentligt med julstämning i luften. Jag har sett skolans luciatåg hela två gånger och efter andra gången även en liten julkonsert. Mysigt som attan! Åh, jag saknar verkligen att få lussa! När man var liten var det ju lucia hela tiden, alla ville ha krona och ingen nöjde sig med glitter runt midjan. Nu blir jag så där nostalgisk igen.. haha! Tog i alla fall med mig kameran upp på Missionkyrkans läktare för att försöka fånga julstämningen på bild. Tyckte jag lyckades okej åtminstone men en liten miss blev Lyckes ansikte som blev en aning suddigt. Jaja, ni ser hur söta de var i alla fall! =)

Take me awayMin kamera är sönder. Som tur väl inte min fina canon utan min lille 5 megapixlar. Den råkade ut för en klämningsolycka igår och nu visar displayen endast en form av megapixelblixt. Har funderat länge på att köpa en ny, systemkameran är ju så klumpig att ta med sig ut, och nu känner jag att det nog är dags. Så ge mig ett tips eller två! Märke? Bra hemsida? Anything, thank you =)

Fy vad mycket bilder det blev på mig nu. Flera inlägg i rad.. får hämta hem canonen, som gör ett fotojobb på pappas jobb, så att jag kan fota lite annat. Ta tag i att fota utomhus nu när det faktiskt är snö. Det är ju rätt fint ute ändå, kallt men fint. Med några lager fingervantar och rejäla kläder på mig kan jag kanske stanna ute i 15 minuter i alla fall ;) Anledningen till varför jag valde den här bilden idag är att jag längtar bort! Jag längtar till sommaren och alla roliga händelser som ska ske. Jag har så fruktansvärt mycket energi. Så mycket idéer och roliga grejer jag vill göra och jag bara letar efter någon som vill dela dem med mig. Jag har nog alltid varit en sån som gillar att hitta på nya saker och gärna sitter i månader i förskott och planerar, taggar och laddar. Men det är inte alltid roligt att göra det själv. Jag är nog helt enkelt för dålig för att tala om mina idéer, drömmar och mål för folk i min omgivning för att skapa ett intresse. Kanske borde tänka över det där.. för ni ska bara veta vad jag har för planer, mohaha! ;)

Nä, nu ska jag sova med endast en sak i tankarna; matte. För imorgon 8.15 är det dags för nationella provet i matte b. JIPPI

Lill-lördagEn del kallar ju onsdagen för Lill-lördag och det kan man väl verkligen säga stämmer idag. Klockan 19 drar vi igång tredje studentfesten som nu, så passande, är julbord med nattklubb. Vid 01 väntas partyt vara över och vi går hem och sussar några timmar för att släpa oss till skolan 8.15 igen. Kommer bli fett! Nu: TAGGA TAGGA! =)

Update

Nu har jag äntligen klurat ut hur jag skulle länka mina knappar i menyn. Så nu kan ni klicka på både OM MIG och BLOGLOVIN! Bra va ;)


Jul och blixtÅh, ge mig ungefär. Har fotat lite med riktig fotoutrustning och oj vad skoj det är! Tog chansen, när de på pappas jobb har byggt upp en provosorisk liten studio, att leka lite med kameran. I lördags var jag och Vickan där och knäppte foton med grym utstyrsel (lovar, haha) och igår plåtade jag Nicke och Bobbe till projektarbetet. Riktgt kul som sagt och sjukt bra ljus! Kanske att man skulle åka ner dit en runda ikväll också innan de plockar ner blixtarna... hihi. Innan jag dör ska jag ha haft en fotostudio. Punkt. =)

En annan bra sak är Digster.se's spoifylista innehållande julmusik. Är ni inte subscribers av den än - bli det NU!

Put a ring on itMåste ju visa vad som fanns i mitt paket. Fin va? Jag har aldrig varit så mycket för ringar men på senaste tiden har jag börjat gilla dem mer och mer. Ringar har ju blivit en av de mest omtyckta acessoarerna och helst ska man ha flera stycken samtidigt på båda händerna. Själv nöjer jag med att bära dem en och en eller möjligtvis två och två. Vad säger ni? Har ni hakat på ringtrenden?

4 decemberEn hel dag planerad med min vän. Det ska bli en dag fullproppad med äventyr och skoj! Första stoppet blir IKEA, be right back!

Vickan kör?!Nyheten var visst redan avslöjad så jag säger tusen tusen grattis till Vickan som fixade sitt körkort idag!! :D

Sjukt glad


En något sliten men glad Malin

Kanske kan det vara att jag går ut med för lite kläder. Kanske kan det vara att jag inte använde mössa igår. Kanske kan det bero på en timmer för mycket väntan på en buss som aldrig kom... Hur som helst. När jag vaknade i morse kände jag stort behov av astmamedicin, halsen var så igentäppt att det gjorde ont att andas. Näsan var nästan lika täppt men rev inte lika mycket som halsen. Så jag stannade hemma från skolan ihopp om att bli frisk redan tills imorgon. Jag har fasen inte tid att vara sjuk nu :o
Som tur är har dagen bara blivit bättre och bättre. För det första mår jag mycket bättre nu, halsen är fortfarande sandpappersträv men resten av kroppen börjar orka med. För det andra fick jag en mycket mycket rolig nyhet av en vän! För det tredje har jag äntligen varit och klippt mig (senast var i april!) och frisören var inte glad på mitt hår.. Och för det fjärde har jag fått en paket på posten! Wihii!

Spännande va =)