Off to PragNu tar jag min snoriga näsa och min övriga packning och beger mig till Prag! See you later alligator. Det här ska bli kul =)

Påsksjuka

Hej kompisar! Har legat lågt ett par dar och inte hörts och setts så mycket som jag brukar. Anledningen: jag är super-duper-förkyld. Nästan på gränsen till att kalla mig sjuk då jag sitter och tar tempern... Bihålorna dunkar, huvudet snurrar och näsan rinner så att jag får snyta mig var tredje minut. Vilken fin påskpresent va? Åh, vad jag hatar det. Kanske bidrar min aggression ytterligare till huvudvärken men jag kan inte hjälpa att jag blir så arg på det. Det känns som om jag jämt och ständigt ryker på förkyldning. Så nu räcker det, det är dags att göra någonting åt det.

Jag behöver tips. Tips på hur man håller sig frisk. Vitamintabletter? 1L vatten om dagen? Någon speciell mat? Träning? Hjälp mig!

Beautisipp

Vit- och blåsippan måste vara den vackraste lilla vårblomman.

Galet

Galet är

... att vi åker till Prag på söndag!
... att jag har sjukt mycket jag måste hinna med att göra tills dess.
... att jag trodde jag hade allt under kontroll.
... att jag måste få ihop det på något sätt.
... att jag är så trött att jag inte orkar göra någonting.
... att vädret är för fint ute att jag inte vill göra annat än ligga ute och gotta mig.
... att jag faktiskt måste hinna med allting tills på söndag.
... att jag vet att jag kommer att klara av det.
... att jag sitter och ljuger för mig själv.

Yepp, good luck chuck på den!

Fest som i FredagÄnnu en vecka har svingat sig förbi och nu är det äntligen helg. Denna festliga fredag står det studentfest på schemat och temat för denna kväll är inget mindre än Film-tema. Röda mattan rullas ut och denna gång har jag valt att inspireras av en av mina absoluta favoritdisneyfilmer nämligen Tarzan och Jane. Jag ska alltså försöka göra mig själv till Jane. En blond Jane... Ja, ni vet väl att håret bleks i solen? Och jag menar i djungeln där Jane bor så är det ju faktiskt ganska soligt hela tiden... hehe. På grund av ett lite tröttare fredagshumör än vanligt har jag valt att fega lite mot förra gången då jag satsade allt på att få till skatestilen ordentligt ;) Men så pjåkigt ska det nog ändå inte bli =)

Vad hände?

Ojsan, där rörde jag till det lite i grytan. Headern fick en annan knäpp bild och färgerna mjuknade till litegranna från grått till varmare rosa. Över menyn finns även min nedräknarlista. 62 dagar till studenten och 75 dagar till Peace and Love. Längtar man till sommaren så gör man =)

Idag har jag varit duktig och lämnat in min balklänning för finjustering hos [FEJK] Design. Kanon! Jag har även varit på Kulturfabrikens musikcafé en runda med mamma. Vi kom försent och missade nästan hela musikquizet som de hade så vi fick chansa så gott vi kunde på snabbgenomgången. I potten var fina priser och särskilt ett godisfyllt påskägg som de flesta hade siktat in sig på. Min och mammas gissningar gick inte hem och vinnaren gick glatt upp på scenen och tog emot det fina ägget. *suck* Dock gick vi en runda på Hemköp direkt efter och köpte revbenspjäll till kvällsmat. Fick reda på att man går på egen risk i butiken när Olivia jobbar. Då kan det nämligen flyga knivar framme vid kassan så se upp! ;) Haha! Nepp, nu ska jag klinka lite på guran innan det är tajm for bed!

DebutHemma från en heldag med Mediaprogrammet i Göteborg. Besökte Röhsska musseét, Hasselblads center och Nordstan. Museumen var helt okej, vädret kunde varit både bättre och sämre och dagen i sig var en bra dag med fina klasskompisar! Men nu är jag som sagt hemkommen med en uppsättning sommarkläder från H&M och den nya Harry Potter filmen som det var release på idag. Man kan väl säga att jag redan har sett den halvt på bio, satt nämligen längst fram och längst ut till vänster i biosalongen så jag såg inte särskilt mycket. Så det ska bli spännande att se sen igen! Men först ska jag försöka beställa hem en studentklänning och leta efter magväska. Och allra först: Årets jordgubbar-med-mjölk-debut!!

Val till högskolanIdag drog jag fram min studentbox där jag samlat alla högskolekataloger jag fått på posten och vid skolbesök. På fredag, 15 april, ska valen till de flesta högskolor vara gjorda och på grund av mitt fullspäckade schema den här veckan fick det bli idag mina val skulle avgöras. Det visade sig att jag hade ganska bra koll på vad jag ville söka och så blev det, både och. Till högskolan söker jag i andra hand eftersom jag ska söka till folkhögskola i första hand. Och den ansökan ska inte vara inne förrän 30 april så det är i alla fall en vecka kvar tills jag måste skicka in den (åker ju till Prag veckan innan valborghelgen så måste göra det en vecka innan). Oj, vad mycket "vecka" det blev i den meningen, haha. Efter mycket klickande på studera.nu blev mina högskoleval följande:

1. Engelskakurs på Linnéuniversitetet i Växjö 100% (30hp)
2. Engelskakurs på Högskolan i Halmstad 100% (30hp)
3. Sång och Performance på Linnéuniversitetet i Växjö 33% (15hp)

Nu är det bara att vänta. Känns precis som i nian när man hade klickat i sina val till gymnasiet. Dock känns detta lite större och mer diffust eftersom det är på en mycket högre nivå. Så jag har ingen aning om hur det kommer att bli att läsa på folkhögskola/högskola. Men det kommer att bli spännande. Superkul!

StudentdagIdag har det varit en riktig studentdag! Till att börja med pratade vi om studentflak, utspringslåt och champangefrukost vid lunch och mentorstid. Efter mentorstiden fick vi äntligen våra studentmössor!! Min satt perfekt på hjässan så jag är nöjd. Luktade gott gjorde den också, tror att det skulle vara en sk "sommardoft". Efter skolan hade vi möte med festkommitén om avslutning och bal. Det är mycket att stå i, riktigt mycket, men det är SÅ värt det. Tänk sen när vi står där och sjunger studentsången och viftar med våra mössor. FYFAN VAD HÄRLIGT! Var tvungen att provvifta lite med mössan när jag fick den.. hehe ;) Åh, längtar!

Allt detta studentsnack får mig att längta till sommaren. Därav bilden på en något brunare mig i Gran Canaria. Får mig också att fundera på att svänga inom meddo på vägen hem imorgon... Livet är som bäst när man har saker att se fram emot som man sedan får uppleva. Det har jag. Flera stycken. Den här sommaren ska jag satsa all in och lämna alla tjurpuppor och minustecken någon annanstans. Det kommer bli fett. Nedräkningen hittills ser ut som följer:

- 3 veckor till Prag
- 10 veckor till Studenten (Alltså fattar ni hur snabbt det kommer att gå??)
- 12 veckor till Peace and Love festivalen (Som för övrigt är bokat och klart med tåg och biljett)
- 19 veckor till Karnevalen

Livet är bra. Det är underbart!

Framtiden?Nu är jag tillbaka där igen. Då i nian när jag satt och slet mig i håret när funderade på vilket gymnasieprogram jag skulle gå. Vilken skola skulle programmet vara på? I vilken stad? Vilken linje var bäst? Och så vidare... Val inför framtiden alltså. Då var gymnasietiden min framtid. Om några månader är den min dåtid. J-vlar vad fort det har gått! Sjukt är ordet. Nu är jag då som sagt tillbaka i det stadiet fast detta känns lite mer på riktigt. Valet av gymnasieprogram var viktigt men det här är viktigare. Jag trivdes inte på media de två första åren men jag har klarat mig bra ändå. Jag är ungefär på samma nivå som de andra studenterna fastän jag kanske inte gick rätt program. När man har tagit studenten är man vuxen. Eller nej, man är inte vuxen, men man är i alla fall äldre än ungdom. Nu börjar det hända saker och det är nu man ska börja vuxenlivet.

Jag har kommit fram till att göra de kommande två åren till ungdomsår. Jag ska göra något kul, tjäna ihop pengar och resa. Det är under dessa två år jag ska lära mig stå på egna ben och då menar jag framför allt från tryggheten i skolan. Det är under dessa två år som jag ska mogna och förbereda mig inför att bli vuxen. Sen efter det ska jag sätta igång med mina studier som ska leda mig till arbete och så småning om till familjelivet. För det är väl det som nästa framtid innebär? Eller? Kan man dela upp livet i olika kapitel? Och i så fall - vilken ordning ska man ta dem i?

Om mina nuvarande funderingar kommer att ske har jag ingen aning om. Jag tror egentligen inte att man kan planera sin framtid. Fast jag gillar att försöka ;) Mina nästa val är i alla fall att välja till högskola eller folkhögskola inför hösten och senaste dag för detta är 15 april dvs nästa fredag. För vissa är det senare datum. Och på dessa val har jag någolunda koll vad jag vill, men långt ifrån helt. Därför ska jag nu sätta mig ner för femtielfte gången och fundera på min framtid. Wish me luck ;)

Mot oändligheten och vidareIgår var jag i rymden. Rymden som i Sofias balla vardagsrum. Det var nämligen fest med rymdtema på G. Ett riktigt najs arbete hade värdinnan (och jag antar några medhjälpare) lagt ner på att klä in stolar, bord och ett helt piano (!) i aluminiumfolie. Om jag inte minns alldeles fel så nämdes det något om 68 m... Med lavalampor, discokulor och ljusslingor kändes det som vi kommit ut i space på riktigt! Måste jag ens påpeka att kvällen blev grym? Det hoppas jag ni förstod ändå. GRYMT! Tänkte slänga ut en bildbomb senare eller imorgon när jag har piggnat till. Så länge får ni kika på facebook =)Det var lite av en större utmaning idag när det gällde taggandet av bilderna. Vem är detta? frågade facebook. Buzz Lightyear, svarade jag. Dock fanns inte Buzz med bland mina vänner.. Så ni som känner er träffade får gärna tagga er själva ;)