A sign?

Igår sa jag till Fanny att jag var sugen på att skaffa en ny mobil. Vi kom fram till att jag nog skulle vänta till min mobil går sönder innan jag köper en ny, eftersom det finns massa andra dyra saker jag också skulle vilja lägga pengar på just nu. Nyss tog jag fram mobilen och skulle skicka ett sms. Plötsligt vänder sig allt på displayen spegelvänt och börjar blinka i konstiga färger. Vad jag än gör är det spegelvänt. Jag har startat om flera gånger och fifflat med batteriet men nejdå. Tror ni detta är ett tecken? Att skriva sms spegelvänt tror jag kan bli lite jobbigt i längden...

Håller det fortfarande på att krabba när jag kommer hem ska jag visa er hur det ser ut..


19 babySUPER-MEGA-GRATTIS TILL PHILIP SOM FYLLER 19 IDAG!

Ett år sedan det var dags att dra sig till puben för första gången. Ett år kvar tills det är dags för första systemrundan. 19 är en ganska kass ålder egentligen på det viset att man inte får göra någonting nytt, alltså för första gången. Det är ungefär som 14. Vid 13 blir man tonåring för första gången och vid 15 blir man byxmyndig och får köra moppe. Fast 19 är ändå en ganska behaglig ålder. Det är som om man får vara 18 ett år till och 18 är en väldigt bra ålder! Så grattis på 19-årsdagen snygging! Njut av dagen och skäm bort dig hela dagen =) Men just det ja... en sak till...


GlitterpysselI huset är det pyssel för fulla muggar! Allt måste vara klart inför rymdfärden på fredag. Detta äventyr ska bli mycket spännande må jag säga. Det gäller bara som sagt att få klart outfiten. Så addera denna glittriga utmaning med idrottsmappen i bakgrunden så har ni min tisdagskväll. L8er! 

Me and my guitarHär får ni en glad bild på mig och min gitarr eftersom det är fredag och snart dags för fredagsmys. Löning idag vilket betyder att man måste unna sig lite extra. Det jag och min pojk har valt att skämma bort oss med idag är thaimat och chips. Hoppas det går någon bra film på tv ikväll som vi kan titta på. Annars står ju mina O.C.-boxar och bara väntar på att bli kollade på. Philip kommer jubla ;) Varför tycker inte killar om serier? Varför är det nästan bara vi tjejer som fastnar? Eller jag menar.. varför är det nästan bara tjejer som förstår hur underbart bra de är? Vi tjejer måste vara lite smartare än killar, så måste det vara. Men nog om det.

Nu äre FREDAGSMYS!

Skatergirl

Är man student och har studiedag mitt i veckan betyder det såklart STUDENTFEST! Så nu drar jag mot Steff och senare ner på Harrys för studentfest med tema: S. Boys and girls - let's skate!

PowersnapEfter två Lika-O-Lika dagar i skolan med flera riktigt bra föreläsningar kom jag hem och var supertrött idag. Föreläsningarna har varit på 1 timmas pass och jag, som verkligen gillar föreläsningar, har suttit koncetrerad och lyssnat ivrigt på nästan alla. Så därför är huvudet utmattat for the moment. Men det hjälps inte. I eftermiddag och ikväll ska jag plugga. Rättskunskapsprov och Natuskunskapsredovisning imorgon och projektredovisnings-power-pointen hade gärna fått bli färdig också.

Men först! Power nap har nog alla hört talas om. När man lägger sig och sover i 15 minuter för att få bort lite av tröttheten. 15 minuter.. va? Man hinner ju inte ens somna fören man ska vakna igen. Så är det i alla fall för mig. Därför har jag kommit på något som jag kallar Powersnap. Istället för att varva ner med en 15 (eller snarare 8) minuters sovstund lägger jag hellre mig i sängen och kollar på ett avsnitt av O.C. Tar man en macka eller annat mellanmål till det behöver man inte lägga undan ytterligare tid för att äta. Sure, ett avsnitt är väl ca 40 minuter långt men då hinner man verkligen slappna av, äta och varva ner. Samtidigt som man får se sina favoritfigurer. Smart va ;) Så det är vad jag ska göra nu!

Ps. På bilden ser ni mitt nya fynd. Stor, skön och alldeles gratis =)

Lucky meIbland kan man ha såhäääääär mycket tur. Jag är inne i någon slags trisstur for the moment. Hittade nyss en trisslott som legat och mognat rejält nu i min plånbok. Skrapade den och vann 25 x2 kr dvs. två nya lotter. Okej tänker ni, vad är det med det då? Om jag har räknat rätt så är det min sjätte vinst i rad! Jag fick nämligen fyra trisslotter när jag fyllde år och på dem vann jag 100 kr totalt. Om summan inte är över 100 kr tar jag alltid nya lotter så det var vad jag gjorde. På de lotterna vann jag en ny lott och på den vann jag två nya. Så sedan de där första fyra har jag då som sagt vunnit sex gånger. Hur många gånger händer det egentligen? Jag kanske går mot min "Plötsligt händer det..." vem vet ;) Någon gång ska väl det också hända. I hope..

När vi ändå pratar om tur så tycker jag ni kan gå in på spotify eller annan musikkälla och lyssna på Linda Sundblads bidrag i Mellis. Lucky you heter låten som jag tycker är lite smått härlig!

Elin 20Idag är jag tillräckligt frisk för att komma ut lite. Så om bara några minuter drar jag och Bella oss mot Ryssby och Elin som fyller hela 20 år imorgon!! Där blir det lite birthday party för att sedan fara vidare mot Harrys. Dock lämnar jag mina väninnor där och åker hem istället. Riktigt så mycket orkar jag inte. Är inte särskilt pepp på att ligga i sängen en veckan till... Men en runda till Elin skippar jag inte! =)

SaltDet visade sig att hela "peppar peppar" tricket inte funkar på mig. Därför döpte jag detta inlägg till salt, i ren protest. Fastän jag sa det två gånger sist är jag fortfarande sjuk. I onsdags kände jag mig frisk på universitetet men i torsdags snurrade hela skolan för mig. Och idag har jag legat hemma hela dagen med halsont och något lägre tonart på rösten. Det är så fruktansvärt tråkigt att vara sjuk! Tacka vet jag O.C. som fått vara min vän hela dagen, fastän att jag sov enda till kl 14. Men trots min förkärlek till serien kan 7 timmar O.C. bli lite långtråkigt i slutet.. Men vad ska man göra? Nu gäller det att krya mer än någonsin så jag blir frisk till Elins birthday party imorgonkväll. Det vill jag inte missa! =)

LnuSom sagt så var studenterna på besök på Linnéuniversitetet i Växjö idag. Bussen gick 8.15 och återvände hemåt vid 14.30, så det var en heldag. På universitetet fanns det mycket att titta på och flera informationsföreläsningar att lyssna på. Det var fritt för oss att välja vad vi ville lyssna på. Jag hittade inte något som superlockade mig men jag gick ändå och lyssnade på tre olika föreläsningar.

Först lyssnade jag på Språk och litteratur - engelska inom program och som fristående kurs. Ett av mina livsmål är att bli grym på engelska och kunna använda och förstå det flytande. Dock är jag ganska bra på att tvivla på mig själv och jag är ganska dålig på att prata engelska på lektionerna, orden vill inte gärna komma ur munnen fastän att jag är ganska duktig på att skriva på engelska. Det har mycket att göra med min "klassrumsblyghet". Informationen hölls helt på engelska och när jag gick där ifrån kände jag ändå att jag hade en chans. Jag förstod mer eller mindre varenda ord han sa (han pratade i 45 minuter) och det tror jag i alla fall är ett bra tecken på att jag inte är alldeles ute och svävar på fel drömmoln.

Andra passet jag lyssnade på var Journalistik och medieproduktion, Media Management, Reklam, grafisk design och visuell kommunikation. Jag har alltid sagt att jag inte vill jobba med något inom media då jag inte har trivts jättebra på mitt gymnasieprogram. Dock brukar jag ändå dra mig mot sådana här program när jag läser i olika utbildningskataloger. Kanske är det för att jag känner att jag kan lite inom det området i alla fall. Inte vet jag. Fast sen när jag sitter och lyssnar på vad kurserna innehåller brukar jag känna att det här har jag redan hållt på med i 3 år och att göra samma sak fast på en lite högre nivå lockar inte så värst mycket ändå...Sista föreläsningen var Utbildningar på Ekonomihögskolan. På något vis tycker jag att det låter intressant att läsa ekonomi. Sen när jag bläddrade igenom katalogen hittade jag Turismekonomiprogrammet som i alla fall lät väldigt lockande. Jag har alltid varit intresserad av rese- och turismbranschen så Turismekonomiprogrammet lät som en bra kombination. Men då den utbildningen ligger i Kalmar pratade han inte så mycket om den.Sista informationstiden hann vi inte gå på då bussarna skulle gå hem redan vid halv 3. Philip och Coffe hade hittat ett "as-tufft" slott en liten bit från universitetet med, lyssna noga nu, två lejon på! Wow. Eftersom de var beredda på att traska dit igen gjorde vi det mot att jag skulle få fota lite. Så här har ni två foton från det fantastiska (och smått läskiga) slottet. En lika snygg Philip på varje och två lika smaklösa miner från mig. Hähä.

Så blev jag något klokare inför mina val till våren? Nja. Dock var det en helt okej resa. Jag gillar det här med studiebesök så jag ger Linnéuniversitetet 3 av 5 tummar!

Galet shoppingsugenPrecis hemkommen från ett studiebesök på Linnéuniversitetet i Växjö. Såg i brevlådan att en liten H&M-katalog hade kommit. Åh, är galet shoppingsugen! Tänkte att jag skulle stannat kvar i "storstaden" och handlat lite efter Lnu men titta ut så förstår ni varför jag snabbt sprang in i bussen efter besöket istället. Det är ju inte bara det att det snöar igen utan det snöar ju STORA snöflingor! Typiskt.. det skulle ju bli vår nu. I det här läget gillar jag regnet för då kanske inte snön lägger sig på marken. Nej, ingen shopping idag. Istället ska jag sätta mig med Rättskunskapsboken i högsta hugg och plugga. Vi har nämligen prov på fredag. Rättskunskap är faktiskt sjukt kul! Dock är det väldigt svårt också. Det är så mycket olika termer och fackliga ord att man ibland blir helt snurrig. Så det är bara att plugga på!

LATER

SjukisJaha, då var det min tur att åka på att bli sjuk. Det där med *peppar peppar ta i trä* kanske jag borde ta på större allvar då jag för bara någon dag tänkte på hur längesen det var jag faktiskt var sjuk. Som tur är mår jag redan bättre och tror inte det dröjer länge tills jag är på topp igen. Är det här jag ska säga peppar peppar igen? Haha. Nu tänkte jag i alla fall kura ner mig i sängen med lite O.C och C-vitamin och krya så hårt jag kan =)


Tre år senare

Den 5 mars 2008, för exakt 3 år sedan blev spekulationerna hos framför allt mina kompisar bekräftade. Jag och Philip blev ett par. Tre år senare, 5 mars 2011, firar vi alltså 3 år tillsammans. Puss på dig min älskling, jag älskar dig! ♥

1 marsÄntligen är det mars! Nu är de gråa månaderna över (november, december, januari, februari) och månaderna börjar klinga vackert i örat. Mars tycker jag låter vår. April låter definitivt som vår men hör jag mars så tänker jag på snödroppar, krokusar, snön som tinar bort, termometern som visar något över nollan för en gångs skull och så tänker jag på tiden. Mars är en av de månaderna som går fortast tycker jag och jag ska inte klaga! Ju fortare det blir april - desto fortare kommer våren! Vilket också gör att det snart är sommar. Och studenten... Nej, stopp och belägg! Så snabbt framåt ska vi inte skynda. Men våren får gärna titta fram nu =)