LnuSom sagt så var studenterna på besök på Linnéuniversitetet i Växjö idag. Bussen gick 8.15 och återvände hemåt vid 14.30, så det var en heldag. På universitetet fanns det mycket att titta på och flera informationsföreläsningar att lyssna på. Det var fritt för oss att välja vad vi ville lyssna på. Jag hittade inte något som superlockade mig men jag gick ändå och lyssnade på tre olika föreläsningar.

Först lyssnade jag på Språk och litteratur - engelska inom program och som fristående kurs. Ett av mina livsmål är att bli grym på engelska och kunna använda och förstå det flytande. Dock är jag ganska bra på att tvivla på mig själv och jag är ganska dålig på att prata engelska på lektionerna, orden vill inte gärna komma ur munnen fastän att jag är ganska duktig på att skriva på engelska. Det har mycket att göra med min "klassrumsblyghet". Informationen hölls helt på engelska och när jag gick där ifrån kände jag ändå att jag hade en chans. Jag förstod mer eller mindre varenda ord han sa (han pratade i 45 minuter) och det tror jag i alla fall är ett bra tecken på att jag inte är alldeles ute och svävar på fel drömmoln.

Andra passet jag lyssnade på var Journalistik och medieproduktion, Media Management, Reklam, grafisk design och visuell kommunikation. Jag har alltid sagt att jag inte vill jobba med något inom media då jag inte har trivts jättebra på mitt gymnasieprogram. Dock brukar jag ändå dra mig mot sådana här program när jag läser i olika utbildningskataloger. Kanske är det för att jag känner att jag kan lite inom det området i alla fall. Inte vet jag. Fast sen när jag sitter och lyssnar på vad kurserna innehåller brukar jag känna att det här har jag redan hållt på med i 3 år och att göra samma sak fast på en lite högre nivå lockar inte så värst mycket ändå...Sista föreläsningen var Utbildningar på Ekonomihögskolan. På något vis tycker jag att det låter intressant att läsa ekonomi. Sen när jag bläddrade igenom katalogen hittade jag Turismekonomiprogrammet som i alla fall lät väldigt lockande. Jag har alltid varit intresserad av rese- och turismbranschen så Turismekonomiprogrammet lät som en bra kombination. Men då den utbildningen ligger i Kalmar pratade han inte så mycket om den.Sista informationstiden hann vi inte gå på då bussarna skulle gå hem redan vid halv 3. Philip och Coffe hade hittat ett "as-tufft" slott en liten bit från universitetet med, lyssna noga nu, två lejon på! Wow. Eftersom de var beredda på att traska dit igen gjorde vi det mot att jag skulle få fota lite. Så här har ni två foton från det fantastiska (och smått läskiga) slottet. En lika snygg Philip på varje och två lika smaklösa miner från mig. Hähä.

Så blev jag något klokare inför mina val till våren? Nja. Dock var det en helt okej resa. Jag gillar det här med studiebesök så jag ger Linnéuniversitetet 3 av 5 tummar!

Kommentarer
Postat av: Casey

Haha tur du hade föreläsningar som du tyckte var värda o lyssna på iaf x) Vi tittade ju på en på morgonen och degade sen xDOCH, slottet var aptufft! Jag o phille ska ju lätt ha ett varsitt nära varandra så att vi kan skjuta med kanon på varandra!

2011-03-09 @ 18:28:58
URL: http://diamondblakk.blogg.se/
Postat av: Jasmine

sv: Du ljuger ju så du tror dig själv =D

2011-03-09 @ 19:12:03
URL: http://jasminejohanssons.blogg.se/
Postat av: Casey

Sv: haha det var mer Alle som inte var lika nyfiken som oss andra på vem som gömde sig där inne :POch NÄ, jag har inte koll xD Vem är christoffer Hiding?

2011-03-09 @ 22:56:24
URL: http://diamondblakk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback