Too much life
Fullspäckat schema och knappt aldrig tid. Livet leker och det är verkligen fullt upp! Har spenderat flera dagar i rad vid plugghörnan och varit riktigt flitig nu i plugg-slutspurten (bildligt talat då de flesta läxor görs i sängen tills jag somnar av tristess...). Men imorgon görs sista provet och sen är det slut. Tänk er - sista gymnasieprovet. Galet vad skönt! Sen är vi långlediga och veckan därpå börjar allt det roliga med studentveckorna. Riverrace, brännboll, skattjakt, utspring, bal och allt det där. Det som man har längtat efter. Kommer bli toppen. Så som ni förstår finns det, och kommer det definitivt inte finnas, särskilt mycket tid för annat, tex. datorn. Det enda är väl klassens facebookgrupp som kollas ibland för att se vad som måste fixas. Så räkna med samma tempo här på bloggen som vanligt (ungefär 5km/h, det går framåt men skyndas definitivt inte på) för jag har helt enkelt för mycket liv att leva.

Hörs & ses!

VitlökskurMalins vitlökskur:
Två pressade vitlöksklyftor
Vaniljyoghurt
Frusna hallon eller annat smakrikt

Hålla huvudet över ångande vatten - check! Nu är det dags för nästa kur. Vitöksyoghurt med hallon, mums. Har lyckats dra på mig förkyldningssymtom igen. Även denna gång fullständigt olägligt. Förra gången blev jag sjuk precis innan Prag och den här gången lägligt till audition som är imorgon. Ska till Bjärnum och göra intagningsprov till Show & Musikalprogrammet imorgon vilket betyder sång och muntlig teater vilket i sin tur betyder att jag behöver min röst. Vårdcentralens tips var mycket te och tystnad. Att jag skulle vara tyst alltså. Därför har jag en fin anledning att ligga i sängen och titta på O.C, utan att säga ett knyst. Tips på fler bra huskurer tas gärna emot, gärna goda sådana, haha ;)

Runing time


Taggade MP3or!

Tiden går fort när man har roligt. Jodå, det har jag fått erfara ganska rejält nu på senare tid. Vi är redan inne på andra halvan av maj månad och idag är det inte mer än 30 dagar tills jag tar studenten! Det är så grymt mycket på gång nu att jag knappt hinner pausa en sekund. Det gäller att vara fokuserad och njuta av varenda ögonblick för denna tid kommer aldrig igen. Den gamla vanliga luta-sig-tillbaka-metoden med mottot "Vi tar det som det kommer" funkar inte riktigt nu när det ska fixas flak, byggas båt, planera champangefrukost, förbereda inför en grym insats på alla event under studentveckan och glöm inte allt som ska göras inför studentdagen. Tur att allt det jag nyss räknade upp kommer bli så otroligt roligt så att det känns värt det. Det enda som känns lite jobbigt är allt plugg och alla prov som är kvar. Det är ju trots allt skolan det handlar om... Fastän att det inte riktigt känns som det, haha. Alla kurser slutar ju nu och vi ska få våra slutbetyg dvs. alla lärare lägger in sina sista prov den kommande veckan. Men det fixar sig. Det gör det alltid! Och sen mina vänner, sen ska vi ha kul!!

Mellisnerver

Ojdå, nu vart det inte mycket tjo och tjim här ifrån int. Vart nere på Harrys med morsan igår och kollade på Sticko Per som lirade. Därav mitt tappra försök till norrländsk dialekt. Läs det lite norrländskt sådär så kanske jag fick till att! Kan man skriva på olika dialekter föresten? Förutom på gotländkska då. Eller har de ett eget språk där borta? Oj, jösses vad jag är trött =) Nu ska jag sluta med tramset! För...

DAGENS HIGH FIVE:
Eric Saade kvalade vidare till Eurovision Song Contest!! YES. Det är något med melodifestivalen och mig. Jag tror att jag har nämt det tidigare. Jag blir så fruktansvärt nervös så när de skulle avslöja vilka som gick vidare till finalen kunde jag inte titta. De räknade upp land efter land, killarna i röda byxor med 3 meter hår, danskarnas bidrag som lät som en kopia av "Sing for me" med Andreas Johnson och till slut var det bara en plats kvar. Philip och Sandra var tvungna att söka skydd bakom två stora kuddar i fall att de skulle säga Sveriges namn. And the last finalist is: SWEDEN! Jag exploderade i ett okontrollerat glädjevrål som säkert väckte alla grannar och några till. Efteråt kände jag mig lugn och tyckte att nu kunde vi gå och sova. Ni vet den där känslan när nervositeten släpper. Så skönt och så lugnt... Bra jobbat Eric! Nu kan jag sova gott, haha! =)


Påskpägg a la Pippi style
I fredags, precis innan jag cyklade bort till Jasmine, fick jag ett oväntat samtal. Det var chefen på Hemköp som ringde och han hade ett glatt besked till mig. Det handlade inte om jobb eller något utan det han ville berätta var att jag hade vunnit deras stora påskägg! Först fattade jag ingenting men sen slog det mig. För några veckor sedan när jag och mamma handlade hittade jag ett stort påskägg i butiken som man kunde tävla om. Man skulle döpa påskägget, skriva det på en lapp och lägga i en liten låda så jag tog en lapp på skämt och skrev (o)fyndigt "Påskpägg a la Pippi Style" och postade den. Sen tänkte jag inte mer på det, jag menar, hur ofta vinner man på sådana tävlingar? Så förstå vilken glad chock jag fick när de ringde och sa att jag hade vunnit!! Jag hoppade upp och ner och såg ungefär så galet glad ut som på bilden överst.

Ägget eller Påskpägget som det nu heter innehöll flera kilo choklad från marabou. Tror jag räknade till tjugo olika chokladkakor, daimpåsar, twisterpåsar, nonstop och jag vet inte allt. Helnice!! Lagom många finnar til studenten, hehe... ;) Plötsligt händer det sägs det ju och det här kan man väl kalla för ett sådant moment =)

Fin vän och datorbeslutIdag har jag både varit duktig och mindre duktig. Det där med skola gick det inge vidare med men med bilder var jag desto bättre. Lyckades efter tre försök att ladda upp 141 bilder i vår Prag-grupp på facebook och sedan laddade jag upp 89 stycken på min sida. Andra uppladdningen tog bara två försök ;) Det ni! Fast här i bloggen tror jag inte att jag bjussar med så många, det skulle mitt tålamod inte räcka till för. Så de får komma successivt om ens alls. Idag får ni en bild på fina Jessica och mig bara för att min kompis är sjukt vacker!

Jag har även spenderat några av de 1440 minuterna detta dygn med att fundera på vad jag ska köpa för dator. Deklarerade igår så om några månader (förhoppningsvis) kommer lite kosing in på kontot som jag tänkte spendera på en ny dator. Frågan är bara vilken jag vill ha. Inte så bara och bara föresten, det är ett väldigt svårt val med tanke på att jag är universums veligaste person... Nä, kanske inte så farligt. Men det första jag måste bestämma mig för är om jag ska köpa Mac eller PC. Vad tror ni? Är det värt att lägga ut lite mer och få en mac?

Dobrý den, opět ŠvédskuHej igen, Sverige!

Partygänget är tillbaka med en hel veckas minnen för livet. Allt har varit bra och jag tror inte det är någonting som inte har hänt. Som en del säkert har märkt är jag grymt seg på att slänga upp bilder men jag ska göra ett tappert försök att få fram en del innan nästa vecka är slut. Men förvänta er inte för mycket; what happened in Prague, stays in Prague ;)