30 dagar

Vet ni vad? Idag är det 30 dagar kvar tills jag åker. Det är 1 månad tills jag åker runt halva jordklotet till Nya Zeeland! Är det inte alldeles.... alldeles... underbart... GALET!?! Jag har pratat om fjärlar i magen, men det är ingenting mot vad som börjar bubbla upp inom mig nu. Lagom sådär på dagen så skapade jag en ny kategori: Nya Zeeland. Jag ska ha med mig en liten dator på resan så att jag lättare kan hålla kontakten med alla nära och kära, så jag ska försöka uppdatera här med jämna mellanrum. Jag har ju inte berättat så mycket om vår resa, så för er som inte vet ska jag berätta lite :)

Det är jag och Sofia som ska åka, men det har jag berättat tidigare. Vi flyger från Stockholm måndagkväll 10 september. Resan har vi bokat genom Work and Travel company och resan är ett s k Jobba och Resa program. Klickar ni HÄR så kommer ni direkt till deras hemsida om ni vill läsa mer om vad de har för reseprogram. När vi landat i Nya Zeeland så får vi bo på ett hostel i Auckland de första 4 nätterna. Under de första dagarna finns det människor där som hjälper en att öppna bankkonto, fixa skattenummer, hitta boende och söka jobb. Jag vet inte riktigt hur det kommer bli men någon slags information kommer vi får när vi kommer dit och det kan ju kännas skönt. En liten start så där med att komma igång och hjälp av människor som vet hur det fungerar.

Sen är planen att hitta jobb innan de nya zeeländska studenterna börjar söka efter dem, hehe. Jobba ett tag, resa genom landet och se och uppleva allt som vi vill. Har en lång "must-do" lista som antagligen inte ens är halvklar. Vi kommer ju få upp ögonen för så mycket mycket mer när vi är där än vad vi hittills har läst om i broschyrer och på internet så listan kommer säkerligen fyllas på! I 6 månader tänkte vi stanna i Nya Zeeland innan vi reser vidare. 6 månader låter som en evighet men när jag tänker på allt vi vill hinna med förstår jag inte hur det ska gå ihop sig, haha. I mars åker vi vidare till Australien och stannar där drygt en månad innan vi mellanlandar i Thailand för några veckors semester från semestern. Hur gott låter inte det då? :)  Semester från semestern... Bättre kan det inte bli! Vi landar i Sverige igen i mitten av maj, lagom med en månad tills syskon och vänners student. Allt som allt blir restiden 8 månader. Det är som ett skolår ungefär. Bara grymt mycket bättre!! ;)

Så nu har ni fått en liten sammanfattning av vad det är för resa vi ska göra. Måste säga att det känns hur bra som helst, trots att jag är grymt nervös. Jag räknar med en rejäl dos av hemlängtan innan jag ställt om mig till min nya vardag, men det är jag van vid. Brukar bli lite ressjuk i början. Men jag tror att det är bättre att ställa in sig på det än att det kommer som en chock. Det går ju över :) Aaah, det ska bli så kul! Så, slut på information för idag. Cheers!
Ungefär så häääääääääääääär härligt/pirrigt/roligt/nervöst känns det!

Kommentarer
Postat av: emmy

haha jaa, jag kom på det bara så där med lite inspiration från soffpotatis :ONi kommer att få det så kul i NZ! :D

2012-08-14 @ 08:39:19
URL: http://jonesochgiftet.blogg.se/
Postat av: Tamara

Snygg blogg!Kika gärna in på min om du har tid, kram!

2012-08-14 @ 09:59:05
URL: http://tamarasandelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback