Vi drar till fjällen!

Är mitt uppe i packandet. Ikväll kl 19.15 går bussresan mot Österrike och en hel veckas skidåkning! Jag tänkte att jag skulle berätta lite om hur resan ser ut, nu när jag själv äntligen tagit reda på det, hehe.

Vi åker från busstationen 19.15 ikväll och på vägen åker vi färja mellan Helsingborg - Helsingör och Rödby - Puttgarden. Resan kommer att ta ca 20 timmar. Vilken baggis va? Jag som har åkt mellan Kroatien och Malmö på dryga 30 timmar + ett oväntat stopp i Österrike på 20 timmar då bussen gick sönder ;) Väl i Österrike så ska vi bo på Jugendgestehaus Steiner som ligger i utkanten av Eben. 4 km därifrån ligger den större tätorten Altenmarkt som ni kanske känner igen. Och gör ni inte det så ligger detta område ca 8 mil söder om Salzburg. Vi åker i liftsystemet Sportwelt Amade som är Österrikes största. Där finns 270 kabinbanor, stolliftar och släpliftar som sträcker sig över 865 km backar!! Jag tror inte jag kan fatta hur stort det är. Vi kommer att åka till olika ställen varje dag t.ex. Flauchau, Schladming och Wagrain.

När vi inte åker skidor ska vi bland annat gå ut två kvällar och äta buffé och åka kälke. Det är som att det finns ett färdigt reseschema och vi bara följer med. Alla måltider under resan ingår, hur bra som helst! Vi är ett kompisgäng på 6 tjejer och 5 killar som ska åka men bussen hämtar upp folk både från Växjö, Alvesta, Strömsnäs och Vislanda så det ska bli spännande att se vad det är för slags folk som ska med. Jag tror det kommer bli kalas!!

SES I BACKEN!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback