Varje dag är ett äventyr

Slut på det roliga - dags att börja knega. Så är läget på ett rätt exakt ungefär. Nästa stopp i resplanen heter JOBB. Tänkte bjuda på en bildbomb och några rader till det från våra dagar ute på äventyr. Titta, läs och försök förstå hur bra vi har det :) 
 
Slog ihop två flugor i en smäll (träning och utflykt) och gav oss ut på en rejäl cykelrunda. Målet var Cathedral Cove och efter 1,5 mils trampande nådde vi vårt mål. På stranden tittade vi på det mystiska sceneriet och förstod varför regissören av Narnia valt denna fina plats till sin film. 
 
5 dagar spenderade vi på läger. Surfläger i Raglan. Vi bodde på ett hostel mitt i skogen, bland fantastiska människor i en störtskön surfinganda. Surfa - Chilla - Äta. Så såg våra dagar ut. Lärde oss surfingtekniken och målet var att lyckas ställa oss på brädan. När jag lyckades ta en våg och surfa in till strandkanten och stanna av mig själv, utan att ramla av, kände jag mig hur nöjd som helst. Det var riktigt riktigt roligt! Mycket bättre än vad jag hade trott. Armarna var helt döda efter första dagen men vi sprang mer än gärna ut i vattnet nästa dag ändå. Surfcamp i Raglan ger vi lätt 5 av 5 Nya Zeeländska toast med jordnötssmör!
 
Nästa äventyr var vi med om i Waitomo Caves. Black Water Rafting stod på schemat och det var något utöver det vanliga kan jag säga! Flytandes på en svart gummiring spenderade vi cirkus 3 timmar djupt ner i en grotta. Fick gå i trånga utrymmen, hoppa nedför vattenfall, titta på glow worms och höra massa spännande berättelser. Det var en riktig wow-upplevelse. 
 
Vi åkte vidare till Rotorua, hemmet för Zorbing. I en stor megaboll fylld med vatten rullade vi sicksack nedför åkern. Hur kändes det? Tänk er känslan att åka med i tvättmaskinen. Det är nog ungefär samma känsla. Helt galen upplevelse!
 
På kvällen åkte vi till Tamaki Maori Village. Det är en av de många Maoribyarna här i Rotorua. Maorierna är Nya Zeelands urbefolkning så det här var en riktig kulturell upplevelse. Det bjöds på cermonier, haka (= krigsdans), berättelser, vi fick testa på olika moment, tex. träning, vävning, som de använde sig av förr, en stor musikalisk show och tillslut hangi (som ni ser på sista bilden) vilket är en stor festmåltid. Kött, fisk och rotfrukter tillagas under marken och äts sedan med sallad och bröd. En väldigt turistig kväll men jag gillade den skarpt! Inte minst att vi fick äta hur mycket vi ville. Åt tills jag hade alldeles ont i magen. Man får ju passa på! Nu ikväll återgår vi till havregrynsgröten igen... Backpackerstyle!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback