Top of NZ

I tisdags så åkte vi på en tur runt norra Nya Zeeland. Målet var Cape Reinga, den nordligaste punkten på Nya Zeeland, men vi fick vara med om så mycket mer än bara det. 
Första stoppet var i Puketi Kauri Forest där vi fick gå genom en liten djungel och se sjukt stora Kauri träd. De äldsta kunde bli upp mot 500 år så inte konstigt att de var gigantiska. Alla skulle krama träden så det skulle vi med! 
 
Vi kom fram till fyren på Cape Reinga och fick se vart Tasman sea och Stilla havet möter varandra. Hittade en skön plats i gräset med utsikt över fyren och det blåa havet. Väldigt väldigt fint. Vår busschaufför var en äkta Maori och guidade oss genom hela resan. Han berättade om platser vi åkte förbi, om sägner, stannade bussen och pekade på olika träd och sjöng maorivisor. Festligt värre!
Nästa stopp var det roligaste på länge. Sandboarding. Vi klättrade upp på världens sanddynor med varsin surfbräda. Sen var det bara att lägga sig på mage och glida ner. Fort gick det också. Superkul!
Vägen tillbaka gick största delen längs stranden på 90 mile beach. Vi körde bokstavligt talat på stranden precis bredvid vattnet. Ett stopp gjorde vi för att titta på "Hole in rock" långt ute i vattnet och ta massa foton. På ett ställe såg vi en sälunge som skuttade för allt den var värd mot vattnet medan vår chaufför körde runt den med bussen så att alla skulle få en bra bild. Alltså shit, stackars liten! En hel buss av galna turister (plus oss då, vi är ju inte turister hehe..) som hänger vid fönstrena för att fota det lilla knytet. Turen slutade på Mangonui där vi år fish 'n chips wrapped in paper.  Vet inte om det berodde på att fisken var ovanligt god eller själva känslan att målet var invirat i papper som gjorde att det smakade så gott. Perfect end on a perfect day!

Kommentarer
Postat av: Vickan :)

Åh, har äntligen läst igenom alla dina inlägg! Ser så kul ut & jag är så glad att ni får uppleva allt! asså WOW! Sandboarding såg askul kul! Saknar dig en massa <3

2012-09-22 @ 23:09:42
URL: http://victoriamaartensson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback