Prutandes i Thailand

Hej! Eller hej taxi? som det ropas generöst här nere. Strax innan klockan 6 i måndags morse landade jag och Vickan på Bangkoks nya flygplats. Den fuktiga hettan var som ett slag i magen när vi i jakt på taxi stegade ur den a/c berikade ankomsthallen. Men oh vad mycket bättre det var än de få plusgraderna som vi lämnade hemma i Sverige! På eftermiddagen blev det kärt återseende med Sofia (och senare på kvällen även Olle), helt toppen! Vi satt och pratade sent in på småtimmarna och det kändes precis som de "förra goa" tiderna =)

Efter en natt i stenhårda våningsängar i ett andra-världskriget-renoverat rum vinkade vi av våra trevliga hostelreceptionister och begav oss mot Bangkoks tågstation. Hängde där några timmar, strosade lite i stan och fick se templet "Big Golden Buddah" och spelade kort jämte vår tecknandes trötte thailändare till golvgranne. Vid femtiden hoppade vi på nattåget till Krabi och fick uppleva riktig thailändsk tågluffing, något i sig alltså!

Så nu är vi som sagt i Krabi, eller närmare bestämt Ao Nang som ligger 2 mil ifrån Krabi Town. Vi har checkat in på ett hotell som vi fick ett riktigt bra pris på och till vår förvåning bor vi nu i ett 80kvm, tvåvåningsrum som är jättefint! Vädret har varit mulet, vilket har varit rätt perfekt att resa i. Nu i eftermiddag har vi gått längs stranden och provat på att pruta med alla säljarsugna försäljare. Har lyckats med en del kap (tror vi haha) men längre fram på resan ska vi nog ha lärt oss att bli lika stentuffa som Bella, vilken är en naturbegåvning! Ikväll har vi spanat in ett ställe som säljer Thaipannkakor som vi ska testa. Ska bli spännande!

Så nu vet ni om läget. Hoppas att snön har försvunnit för i år där hemma och att ni fått lite mer sol :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback