Bland toppar och berg

Hej på er där hemma! En dryg vecka har gått sen vi var på glasiären och vandrade. Färden i vår lilla bil har gått vidare. Det här är lite av vad som har hänt sedan sist:
 
Vi besökte den turkosa glasiärsjön Lake Tekapo. Slogs om fotograferingstillfällena med de hundratals asiaterna med sina tusentals kameror och strosade nästan halvvägs runt sjön i eftermiddagssolen. Dag två vandrade vi upp på Mt John och fick en 360 graders vy över Southern Alpes och sjöarna runt om kring. Luften var kylig samtidigt som den starka solen värmde. Det kändes lite som när vi satt på bergen i Österrike för ett år sedan. Så vi sopp-lunchade på caféet som var beläget på toppen av berget och fick till vår belåtenhet bröd med smör(!!). Oh så gott. 
 
Drog vidare till nästa mysiga fjällby: Mt Cook, eller Aoraki som byn, och berget som är huvudattraktionen, heter på Maori. Började dagen med en kopp varm choklad på fjällcaféet och sedan började vi vår vandring mot berget Mt Cook längs Hooker Valley Track. Rätt fräckt att vandra i tunna kläder och värme när det ligger snö på bergen runt omkring. Lyckades tillslut klura ut vilken av alla toppar som var Mt Cook och framme vid slutdestinationen la vi oss på stenarna och slumrde en runda. Det var en bergsklättrarby full av historier om alla de som bestigit berget och utställningar på utrustningen de använde förr i tiden och den utveckling som den gjort till idag. Spännande!
 
Vi har ätit pizza och druckit öl i Wanaka. Lyckades stöta på fler människor som vi mött tidigare på resan. På samma resturang satt de två första backpackersen som vi mötte här i Nya Zeeland. Once again: Världen är liten.
 
Tog en sväng till Puzzling World - en värld av illusioner. Fick se störtsköna och häftiga illusioner som lurade hjärnan rejält. Förstår inte riktigt hur allt gick ihop sig men jag antar att det är syftet med det hela.. 
 
Vi fortsätter att hela tiden förundras över Nya Zeelands vackra landskap. När vi trodde vi sett alla olika slags miljöer så åker vi till Rob Roys Glacier Walk och får se ett helt nytt landskap - igen. Fin vandring upp mot glaciären och fantastiskt slutmål. Precis som det ska vara!
 
Sammanfattning: Vi fortsätter att leva ut vår dröm på Nya Zeeland. Reser och bor i vår lilla bil och tar oss precis dit vi vill. Njuter av friheten. Försöker att inte sakna er för mycket där hemma trots att det är svårt. Känner att vi är på väg hem då vi snart ska lämna vår älskade ö. Inser sedan att vi har tre månader kvar att resa. Men kapitel Nya Zeeland börjar gå mot sitt slut. Tur att vi har tre kapitel kvar att se fram emot; Australien, Thailand och Komma hem. 

Kommentarer
Postat av: Neha - Foton, Sömnad, Tips & Trix

Vad fint det är:D

2013-03-03 @ 09:48:50
URL: http://nehaexponerar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback