Bottom Bus

Vi har testat på det flesta färdsätt; enkla bussbiljetter, egen bil, hitchhaiking, helikopter... Något vi dock inte provat på var någon av de många äventyrsbussarna som finns här i Nya Zeeland. Så kan det ju inte vara tänkte vi - så vi hoppade på Bottom Bus, den sydligaste rundan som KiwiExperience kör. Det här är vad vi fick vara med om:
 
Första stoppet vad Dunedin. Vi promenerade upp för världens brantaste backe och kom överens om att skräckbacken Storgatan inte är så farlig ändå att öva starta-i-backe på. Det här är ju bara taskigt ju. Strosade runt på stan, shoppade lite (hihi) och jag fick äntligen prova en "sån som de äter i En prinsessas dagbok". Ja, jag ser ju rätt nöjd ut. Det var rätt gott. Fast jag är glad att standarden hemma är korv med bröd och inte fritterad korv på pinne!
 
Bussdag nummer två bestod av en "Full day wildlife tour". Mellan Dunedin och öns södraste stora stad Invercargill hittade busschauffören säkert 20 "fantastiska" stopp att titta på. Allt från fem minuters fotopaus till tjugo minuters regnskogspromenad. Det dumma med bussresor är att jag blir så fruktansvärt trött när det vaggar lite gott sådär. Så jag hörde väl hälften av informationen längs vägen och halvgillade alla täta stopp. Men det jag såg och hörde var dock värt att ta in. 
 
Spanar efter sälar... 
 
... vid Nugget Point.
 
Hälsade på de gigantiska sjölejonen. Förstår nu att deras läte gav dem namnet sjölejon. De ryter precis likadant.  
 
Sista biten gick tillbaka till ursprungspunkten Queenstown efter ett stopp vid Milford Sounds. Denna resa gick med KiwiExperience's Milford Explorer som i huvudsak betydde att vi hoppade på en större buss fullsmockad med resande ungdomar från hela världen - skoj! Milford Sounds ska vara en av Nya Zeelands vackraste platser och var vi vår resas start högt upp på listan. Vackert var det men efter månader som matsnål backpacker vet jag sjuttan om inte lunchbuffén som ingick nästan lockade lika mycket (om inte mer..). Gott vare och båtturen som vi åkte på var fin. Synd å klaga!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback