Abel Tasman Nationalpark

Nya Zeelands minsta nationalpark heter Abel Tasman. En ligger högst upp på Sydön och innehåller en av landets nio Great Walks; Abel Tasman Coastal Track. Just precis där har vi spenderat de senaste fyra dagarna och såhär har det sett ut:
 
Vi tömde väskorna och packade på oss den mat, de campingprylar och kläder vi behövde. Sen hajkade vi framåt längs tracket i två dagar. Som namnet tyder på så går vandringsleden längs med kusten hela vägen, kusten med vita fina stränder som gränsar till ett klarblått vatten. Jag har aldrig sett så klart vatten, helt fantatiskt! Så stor del av dagarna spenderade vi såklart solandes och badandes. 
 
Vem kan motstå tillfället att sola och bada när man får den här chansen?
 
Dag tre var det dags att ändra riktning och färdmedel. Vägen tillbaka gick också längs nationalparkens kust men den här gången var det armarnas tur att jobba genom kajakpaddlande. Första kajakdagen paddlade vi med guide som tog med oss till en sälkoloni och en jättefin strand för lunch. Vi fick också testa på att segla med kajakerna. Det var en ny upplevelse! Sista dagen freedompaddlade vi sista sträckan. Hade turen att redan andra natten stöta på en guidad grupp som paddlade samma sträcka som vi. Guiden som var med dem var den härligaste på länge! Han berättade historier, bjöd på mat, visade oss sina smultronställen och var mer än glad över att team Sweden gladerligen hängde på. 
 
Fyra dagar i Nya Zeelands paradis, två belåtna tjejer. Nu är vi redo att ta oss an väskusten (och alla miljoner sandflugor som vi har hört rysliga rykten om...) Here we go!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback