Crashed and alive

Det som "händer, men inte sig själv" hände. Man gör inte en U-sväng på en 100-väg, det gör man bara inte. Men det händer tydligen ändå. På grund av det har vi bytt ut vår silverfärgade Nissan mot en vit likadan bil. Vår silvriga är nämligen kvaddad, kraschad, obrukbar. Som tur är så ingår varken jag eller Sofia i den beskrivningen. Vi mår bra. Det är det viktigaste. Det här är vad som har hänt:
 
Vi är på väg mot Abel Tasman. Jag kör på highway 6, en 100-väg som alla andra vägar här, trots att en del vägar helt enkelt är livsfarliga/omöjliga att köra 100 på. Men detta var en stor och bra väg. Efter en stor kurva som inte var särskilt snäv och därför gick att ta i 80-90 ser jag hur en röd bil svänger från höger sida av vägen mot vår sida för att göra en U-sväng. Sofia säger att hon minns mig säga "Vad fan gör han? Han kan inte göra så!" Sen går allt rätt fort. Det är som när någon kör ut lite för långt på ens sida för att kolla läget men upptäcker att det är för tätt och hastigt får bromsa. Skillnaden i det här fallet är att killen inte bromsar, han tittar antagligen inte åt vårt håll alls. Vi smäller med vår höger framsida in i hans vänster framsida eftersom han står på sidan över hela vårt körfält. Allt blir plötsligt vitt och det tjuter i öronen. Skriker på Sofia och frågar om hon är okej. Ser att båda våra airbags har utlösts. Sen tar ilskan och adrenalinet över. Minns att jag hinner tänka att jag kanske inte ska röra mig ifall jag har skadat nacken men just då känner jag mig inte skadad. Så jag trycker upp handen med höger arm som nu i eftertanke borde varit rätt tung då vi ligger snett i diket och dörren är tillbucklad. Skriker på killen av ilska att "Vad fan gör du? Hur fan kan du göra så här? Ring ambulansen eller något!" Känner mig så jävla arg och ser på Sofia att hon är ordentligt chockad. Vi försöker trösta och lugna varandra medan killen fixar hjälp. Allting luktar svavel eller vad det nu kunde vara. Vi får hjälp till ett hus och när jag tittar mig i spegeln ser jag att hela mitt ansikte är alldeles blodigt. Inte konstigt att Sofia blev mer rädd än mig när hon såg allt blod överallt. Som tur är så är det bara näsblod och ingen bruten näsa, spruckna läppar eller utslagna tänder. Då kommer chocken till mig med. Inser att vi haft jävligt tur i oturen. Ingenting brutet, ingenting skadat. Vi har klarat oss med lite skrapsår, blåmärken och en rejäl dos chock. Antagligen hann jag bromsa rätt hårt innan vi krockade, för i den höga hastigheten antar jag att det skulle blivit större skador. Killens mamma kommer och hon tar med oss hem till dem ett tag, ringer samtal till bilbolaget som vi hyr från och fixar. Sen tar hon oss till sjukhuset och vi kollar så att allt är okej, som det som tur är verkar vara. Sen skjutsar hon oss till bilbolaget och eftersom vi är fullförsäkrade så behöver vi inte betala en enda krona för en ny bil. Nu har vi checkat in på ett hostel och skjutit upp vårt besök i Abel Tasman några dagar. Känns som att vi behöver ta igen oss lite. 
 
Jag är sjukt glad för att vi klarade oss så bra som vi gjorde. Det värsta är när man inte kan påverka situationen ett dugg. Det var bara att bromsa och hoppas på det bästa. Allt snack om att VI är en bilfara när vi kör på "fel" sida i ett annat land. Att vi måste vara extra försiktiga för att vi inte är vana. Vi gör alla rätt. Ändå smäller vi.  Vi var på fel plats vid fel tillfälle. Men vi är oskadda och vi mår bra. Tack för det! 
 
Lite märken från airbagen och säkerhetsbältet, en rejäl öm kropp och en rejäl dos chock. Änglavakt!

Kommentarer
Postat av: Sophie Berg

Men oj! Blev orolig när jag bara såg rubriken på fb. Vilken tur ni hade! Skönt att ni klarade er så bra undan.
Jag minns själv hur jag tänkte efter då jag krockade med älgen förra sommaren eller när jag blev påkörd av bussen att "det här händer aldrig mig/oss". Men det kan ju faktiskt göra det.
Hoppas ni snart mår helt bra snart.
Kram <3

2013-01-25 @ 01:10:01
URL: http://www.nattstad.se/Sophie%20Ayla
Postat av: Bella

Usch fy fan!! Tur att allt gick bra! Ta hand om er, puss

2013-01-25 @ 08:45:43
Postat av: Vickis

<3

2013-01-26 @ 01:33:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback