Kaikoura - the city of seafood

Vi är över på Sydön som tidigare nämt. Plockade upp vår hyrbil, vårt nya hem, i Picton så nu är vi on the road igen. Måste säga att det är hur gott som helst att köra bil igen. Vårt första stopp blev Kaikoura på östra sidan. Där spenderade vi en heldag full av havets skönhet och allt dess innehåll. Staden är känd för dess skaldjursmat, valskådning och annat havsliv så vi hakade på. Vi besökte Seal Colony och såg sälarna sola sig på klipporna, vi gick Coastal Track runt hela udden och vi åt skaldjur. Lyckades beställa in en fantastisk rätt och för att bocka av en punkt på listan käkade vi också Crayfish i bröd från ett världsberömt gatukök. Vi skippade valskådningen, främst på grund av vädret som var lite ruffigt. Tur var kanske det, blev alldeles skakig i benen bara jag såg valskelettet på Te Papa museumet i Wellington. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback