All good things comes to an end

but it will forever be remembered in our hearts and memories.

Vår resa är inte slut än men nu går vi in på kapitel två. Det betyder att kapitel Nya Zeeland har kommit till sitt slut. Innan jag åkte sa alla till mig att "Malin, du kommer ha din livs resa. Du kommer lära dig så mycket och komma hem med så många nya erfarenheter". Jag nickade men jag hade inga som helst förväntningar på vad jag skulle få ut av resan. Skulle det verkligen kunna bli så där bra som alla sa? Skulle jag kunna uppnå samma resultat som alla andra som gjorde liknande resor verkade göra? Nu med facit i hand vet jag vad alla tidigare backpackers snackar om och jag vet att det stämmer.
 
Jag har växt som person och lärt mig stå på egna ben. Jag har kommit över min hemlängtan som alltid visar sig genom ångest och oroliga tankar. Även fast jag kan känna mig minst i världen ibland så känner jag att mitt självförtroende har blivit bättre och jag har lärt mig att ta för mig mer. Min engelska har förbättrats och konversationerna kommer lättare och mer naturligt. Jag har utvidgat mina vyer och blivit mer öppensinnad.
 
Vi har träffat så sjukt många fantastiska och intressanta människor. Nya Zeeländarna i sig är, som jag nämnt tidigare, några av de vänligaste jag någonsin mött. Vi har mött folk som har gett oss sin tid och velat hjälpa till, trots att vi aldrig setts förut. Vi har träffat backpackers från hela världen och fått vänner för livet.
 
Vi har fått uppleva en otroligt vacker natur och miljö. Platser vi har besökt och vyer vi har sett är svåra att förklara. Orden räcker inte riktigt till och bilderna blir platta i jämförelse med orginalen. Att ett och samma land kunde ha så här många olika naturslag hade jag inte kunnat ana. Ena dagen kan du ligga på stranden bredvid klarblått vatten och nästa dag vandra på isen.
 
Vi har varit med om så många sjuka grejer. Oväntade spontana händelser som först verkat helt knäppa men som vi i efterhand bara skrattat åt.
 
Jag har gjort saker jag aldrig gjort förut. Uppnått mål och klarat av saker som jag nu är stolt över. När vi först kom hit och kastade oss in i backpackerlivet hade vi egentligen ingen aning. Vilka rookisar vi var! Men vi har lärt oss. Nu är vi några av dem som ger andra tips och råd. Vi har lärt oss leva snålt, prioritera, lärt oss att man klarar sig på få saker och samma mat i flera dagar. Vi har lärt oss vad som egentligen betyder något och att en ny tröja om dagen kanske inte är världens viktigaste. När vi träffar nya människor tar vi för oss, hälsar, blir vänner, även om det så bara är över en dag. Lärt oss att ge ett intryck och att det är det som är viktigt och inte att du pratar korrekt engelska.

"Pepole will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel."

Jag har fått ut så otroligt mycket av den här tiden och ännu är inte hela resan över. När jag nu aningen vemodigt säger hejdå till Nya Zeeland så är det med ett varmt hjärta fullt av lycka och fina minnen. Sofia, min käre kamrat - det här gjorde vi bra. Låt oss fortsätta i samma spår mot nästa land; Australien!
 

Kommentarer
Postat av: Carolina

Det har varit så härligt att följa er genom Nya Zeeland!! Lycka till på kapitel två! Ha det awesome med grabbarna!!

2013-03-04 @ 17:50:09
URL: http://carolinaahlberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback