Roadtrip Australia

Så vad hände i Australien då? Jag har ju bara berättat om min feta överraskning jag fick när jag landade. Så nu är det väl dags för den där megauppdateringen som jag lovade! Vi tar det från början...
 
 
Sydney
De första dagarna spenderade vi i storstaden Sydney, som inte är Australiens huvudstad som många tror. Fattade tycke för staden redan första kvällen och gillade den mer och mer för var dag. Philip, som redan gått på upptäcktsfärd i staden, gav mig en guidad tur genom Darling Harbour, Botaniska gården, förbi Operahuset och visade alla små smultronställen som han och Manda redan hittat. Vi besökte Sea World och fick se havets häftiga filurer, vi tog färjan till Manly Beach där Philip fick sig sin första adrenalinkick då han dök med hajar och vi tog en öl med hela gänget på Hard Rock Café.
 
Ödla som vi fick syn på i Botaniska trädgården. Lite annat än att se en kanin på sin höjd ute på de svenska ängarna. 
 
Min galna pojkvän bredvid den enorma hajen!
 
I solnedgången framför Operahuset, vilket var precis lika häftigt som jag hade förväntat mig!
 
Off we go
Fredagen den 8 mars hämtade vi upp vår Spaceship. Planen var att ta oss upp på östkusten från Sydney till Cairns på de 14 dagar som The Simpson's skulle vara vår. Första stoppet blev mataffären där vi stor-nudel-handlade. Åt även den godaste slaffshamburgaren innan vi tryckte plattan i mattan ut från Sydney...
 
Vår bil var en såkallad campervan. En specialdesignad Toyota Estimate där bakre delen var ombyggd till säng och förvaring. Supersmidigt!
 
Blue Mountains
Efter några timmars krypande i bilkö och ett antal felkörningar senare var vi ute ur Sydney. Det var ett äventyr att bara ta sig ut ur stan måste jag säga. Tur att det satt en skicklig kartläsare i sätet bredvid, annars hade vi kunnat sluta vart som helst. Men innan skymningen hade vi nått vårt mål; Blue Mountains. Området är rätt stort och den del som vi besökte hette Katoomba. Vilket häftigt landskap! Campade vår första natt på en parkering och lyckades sova hela natten utan oväntat besök från varken vilda djur eller Farbror Blå. Tog en vandring till Katoomba falls och njöt av utsikten.
 
Från Echo Point, utsikt mot "Three Sisters". 
 
Katoomba Falls
 
 
 
En Victoria Bitter någonstans längs A1
I Australien är det inte tillåtet att såkallat freedom campa, dvs att ställa sig längs en vägkant, på en strand eller annan allmän plats och sova över natten. Trots det försökte vi freedom campa så mycket som möjligt. Det är ju lite det som är charmen med att ha en campervan att man kan välja sina sovställen. Vi lärde oss att det fanns viloplatser med jämna mellanrum längs de stora vägarna där man kan stanna och stå över natten. På en del ställen var det till och med tillåtet att göra så, så letade vi upp de ställerna så kändes det ju lite mer lagligt.. hehe. Så vi höll oss till dem när det passade oss. En kväll stötte vi ihop med gänget, slog oss ner med en Victoria Bitter och lite grillat. Det var fint det!
 
Hela härliga gänget!
 
Dela korven backpackerstyle! Vad annars?
 
Vi har det bra!
 
Surfers Paradise
Gold Coast låg framför oss och ett av stoppen var Surfers Paradise. En lyxig semesterort där stranden var helt avstängd på grund av alldeles för höga vågor. I vårt sökande efter matställe hamnade vi i kön in till Hard Rock Café. En fågel kvittrade nämligen om att Gene Simmons, basisten i KISS, skulle vara där och de 200 första fick komma in och träffa honom. Oh, det måste vara ödet! In gick vi och där fick vi se vår idol signera några av sina basister som nu mer hänger på Hard Rock väggarna. 
 
 
Australia Zoo
En stor skillnad från Nya Zeeland var alla speciella djur som fanns i Australien, t.ex. kängrur som lever som våra kaniner, fåglar som låter som apor och vandrande pinnar. Farliga djur fanns där också. Medan Australien fått giftiga ormar, spindlar med 2 centimeters huggtänder och krokodiler som lurar i vattendragen har Nya Zeeland på sin höjd fått "White tail spider" som är lite giftig. Jag har varit så förundrad över naturen under hela resan, allt är ju så annorlunda så det var jättekul att se så många olika djur vilt i naturen. Men för att ändå komma lite närmare inpå åkte vi till Steve "Krokodiljägaren" Irwins Australia Zoo. Där fick vi se världens fräckaste fågel- och krokodilshow, mata elefanter och klappa kängurur. Lätt det bästa zoo jag varit på!
 
Matning av saltvattenskrokodil. Ser ni hur stor den är?! Och den finns där ute - Crikey!
 
Koalan Ferdinand?
 
Farliga fåglar? När hände det?
 
Hänger med polarna! 
 
Stora Barriärrevet
Vi nådde vårt mål; Cairns. Vi var nu i den mer tropiska delen av Australien där regnskogarna breder ut sig och temperaturen stiger. Det var rätt stor skillnad från Sydney i söder, framför allt luftfuktigheten. Ungefär 1,5 timmes båtfärd utanför Cairns hamn finns ett av världens underverk; Stora Barriärrevet. En dag hoppade vi på Tusa6 och begav oss ut på det öppna havet. Ett dyk och massa snorkeltid stod på schemat och vi var väldigt förväntansfulla. Jag har aldrig dykt förut så detta skulle bli första gången. Tyvärr så tog min klaustrofobi övertaget om mig så jag nöjde mig med snorkling. Tänk er att simma runt i ett akvarium - precis så fint var det. Jösses! Jag kunde knappt förstå att det var på riktigt. Jag menar, de fiskarna och alla de färgglada havsväxterna lever ju där på riktigt. Ingen har placerat dem där. Fräckt!
 
Reven från båten. 
 
GoPron (kameran vi använde) gjorde ett väldigt bra jobb men jag önskar att jag kunde fånga de klara lysande fantastiska färgerna.
 
En halvmeter lång papegojfisk.
 
Det finns såklart massa mer att berätta men här är en del av det vi har hittat på under våra två roadtripveckor i Australien. Australien var väldigt olikt Nya Zeeland på många vis. Det var olika klimat, olik natur och andra djur. Man skulle ju kunna tro att det är ganska lika länder då de ligger relativt nära varandra, avskillt från resten av världen men så var det inte. Men det var kul att se skillnaderna. Jag och Philip hade ett mål: Sydney - Cairns på 14 dagar. Vi klarade det och lyckades, trots den knappa tiden, vara med om så många roliga upplevelser. Jag hade noll förväntningar på Australien men det blev jättebra! Supernöjd :) 
 
Australien... VI SES IGEN!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback