På äventyr september 12 - maj 13

Dagen är här. Sista dagen på äventyret är kommen. Sista dagen på det fantastiska äventyr jag varit ute på i 8 månader. Om några timmar är det den 13 maj och dags för hemfärd. Jag ska komma hem (på riktigt). Det känns fantastiskt bra! Jag är så otroligt nöjd med den här resan. Den slog mina förväntningar med hästlängder och lite till. Jag har verkligen haft roligt och jag är så tacksam för allt jag har fått vara med om! Jag vill inte säga att resan är över, det låter så tråkigt. Nej: Nu är resan upplevd! Och det, på bästa möjliga sätt, kan inte tänka mig att den kunnat bli mycket bättre. Tack för allt! Over and out - vi ses i Sverige.


Five nights in Bangkok

Vår öluffning är slut och vi har återvänt till Bangkok för våra sista dagar i Thailand. Här bor vi på Smile Society, ett riktigt bra hostel (hörs väl på namnet) i statsdelen Silom. Idag har vi besökt köpcentret MBK; ett megahus med sju våningar och 2500 butiker innehållandes elektronik, kläder, smycken, mat, möbler och allt annat däremellan. En kille beskrev det vid frukosten som "Seven floors of caos" och tja, det var ungefär så - sju våningar av underbart roligt kaos! :) Nu är benen och fötterna, trots val av gympadojjor som stöd, härligt trötta. Vi har 4 dagar kvar innan flyget tar oss hem till Sverige och på schemat står bl.a. mer marknadsbesök, mer prutande, ett besök på flodmarknaden och kanske något tempelbesök. Vi får se. Det som är säkert är att Bangkok har väldigt mycket att erbjuda. Här kommer vi inte vara rastlösa för en sekund!


Koh Chang

Koh Chang, eller elefantön som vi säger på swedish (koh=ö och chang=elefant), blev vårt hem i några härliga dagar efter Koh Samui. 75% av ön är naturreservat och så himla vacker! Vi hittade på en hel del under vår vistelse där. Skulle kunna skriva långa inlägg om allt men ni får en liten sammanfattning. Häng med!

En dag var vi på matlagningskurs hos en jättego kvinna och hennes man. I fyra timmar fick vi en intensivkurs i thaimat. Vi fick lära oss laga stark curry, kyckling med cashewnötter, thailändsk dessert och min nya favorit - Pad Thai. Köpte med mig ätpinnar därifrån så det blir upp till bevis när jag kommer hem!

Stranden som vi bodde på hette "White sand beach" och där hängde vi många timmar och gottade oss i solen. Vi körde på 5+5 tekniken vilket betyder 5 minuter i solen och 5 minuter i havet. Vattnet var nämligen badkarsvarmt så det svalkade inte ner oss så mycket som vi hade behövt. Fler badtillfällen åt oss, härligt!

Trafiken i Thailand är ju en gåta i sig. Här har de ett eget trafikspråk som nog bara de själva förstår, och tur är väl det... att de förstår det alltså. Vi valde att utmana ödet och hyrde oss en duo mopeder och tog oss runt på ön. Ett magnifikt vattenfall mitt inne i naturreservatet, med riktigt svalkande och skönt vatten (underbart!!), besökte och badade vi i. Precis innan solnedgången deltog vi i en fantastisk yogaklass. Fastnade för träningsformen och bestämde mig för att ta med mig inspirationen hem.

Sköna dagar har vi haft på Koh Chang. En båttur tog vi också längs kusten och ner till pradisöarna för snorkling. Massage har vi avnjutit både en och två och tre gånger. Spelat fotboll med "locals" och blivit forograferade av fascinerade kineser (blondt hår är tydligen ovanligt i Kina? haha...) är också händelser som jag skrivit om i dagboken. Ön och dess upplevelser får plus i kanten!