Koh Chang

Koh Chang, eller elefantön som vi säger på swedish (koh=ö och chang=elefant), blev vårt hem i några härliga dagar efter Koh Samui. 75% av ön är naturreservat och så himla vacker! Vi hittade på en hel del under vår vistelse där. Skulle kunna skriva långa inlägg om allt men ni får en liten sammanfattning. Häng med!

En dag var vi på matlagningskurs hos en jättego kvinna och hennes man. I fyra timmar fick vi en intensivkurs i thaimat. Vi fick lära oss laga stark curry, kyckling med cashewnötter, thailändsk dessert och min nya favorit - Pad Thai. Köpte med mig ätpinnar därifrån så det blir upp till bevis när jag kommer hem!

Stranden som vi bodde på hette "White sand beach" och där hängde vi många timmar och gottade oss i solen. Vi körde på 5+5 tekniken vilket betyder 5 minuter i solen och 5 minuter i havet. Vattnet var nämligen badkarsvarmt så det svalkade inte ner oss så mycket som vi hade behövt. Fler badtillfällen åt oss, härligt!

Trafiken i Thailand är ju en gåta i sig. Här har de ett eget trafikspråk som nog bara de själva förstår, och tur är väl det... att de förstår det alltså. Vi valde att utmana ödet och hyrde oss en duo mopeder och tog oss runt på ön. Ett magnifikt vattenfall mitt inne i naturreservatet, med riktigt svalkande och skönt vatten (underbart!!), besökte och badade vi i. Precis innan solnedgången deltog vi i en fantastisk yogaklass. Fastnade för träningsformen och bestämde mig för att ta med mig inspirationen hem.

Sköna dagar har vi haft på Koh Chang. En båttur tog vi också längs kusten och ner till pradisöarna för snorkling. Massage har vi avnjutit både en och två och tre gånger. Spelat fotboll med "locals" och blivit forograferade av fascinerade kineser (blondt hår är tydligen ovanligt i Kina? haha...) är också händelser som jag skrivit om i dagboken. Ön och dess upplevelser får plus i kanten!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback