Thaikompott

Resor, resor, resor! Kikade igenom mina bilder från förra året i Thailand. Jag bloggade fortfarande lite grann från mobilen då, men kunde tyvärr inte lägga in så många bilder i inläggen. Det tänkte jag komplettera i detta inlägg. Här kommer nämligen en thailandkompott!
 
Ute på en båttur i närheten av Ao Nang. Båten stannade till vid ett sånt här ställe med fantastiska berg runt omkring oss. Sen fick vi hoppa i vattnet och bada en stund. Fantastiskt ställe att simma runt vid!
 
Tre trötta tjejer på iskallt nattåg mellan Bangkok och Krabi. Små utfällbara sängar till överslaf var det med två bältesliknande hängare som både höll upp sängen och förhindrade att man rullade över kanten. Ni ser dem till vänster om Bellas huvud. Lamporna var tända hela natten så det fanns dessa gröna skynken att dra för. På kvällen drog också a/c:n igång och gjorde tåget iskallt. På morgonen träffade vi en bitter britt som sa att han minsann inte kommit till Thailand för att bli förkyld. Visst, han hade en poäng. Toaletten i tåget hade hål rakt ner till tågets botten, dvs. allt du släppte ut föll direkt på spåret. Gå aldrig på ett tågspår i Thailand! Gå inte på något tågspår överhuvudtaget ;) Nattåg i Thailand var en upplevelse i sig. En upplevelse som en backpacker bör uppleva! 
 
Fint budskap som jag fann på väggen över min slaf.
 
När vi reste med olika shuttlebussar, tåg, färjor och andra färdmedel fick vi olika klistermärken på oss. Alla som var med skulle ju till olika ställen och för att göra det tydligt för sig vart de olika turisterna skulle, så märkte de upp oss. Rätt smart ju! Både för oss och för dem. Ibland förstod vi inte vad de sa och ibland förstod de inte oss, men klistermärkerna visade vart vi skulle.
 
I en så kallad Tuk Tuk. Det enklaste och billigaste sättet att ta sig runt i Thailand. En liten sidovagn på moppe med tak. Den ser ganska liten ut för världen men den rymde en hel del! Här har vi precis anlänt till Koh Lanta från färjan och hon trycker in alla oss tillsammans med fyra stora ryggsäckar med handbagage. Enkelt och bra!
 
En annan variant på enkel transport där alla får plats. Vår olycksfågel fick åka till sjukstugan ett par gånger och på Koh Samui blev skjutsen såhär. Varför inte? Finns det hjärterum så finns det stjärterum!
 
Här på besök i isbaren på Koh Samui. Skulpturer och drinkglas - allt var av is! Ser rätt dumt ut med flipflops och jättemössa men det funkade fint. 
 
Utanför Bangkok fanns ett tigertempel som vi besökte. Klädkod var långbenat, axeltäckande och inget rött eller orange. Det var nämligen munkarna som tog hand om dem. Tycka vad man vill om dessa event men jag upplevde det som seriöst med kunnig personal på plats. Jag som har superstor respekt för djur tyckte det var lite läskigt att vara så nära. Fick till och med gosa med en liten tiger i mitt knä. När tigern på bilden började putta på mig med sin baktass backade jag lite... 
 
Andra djur vi fick närkontakt med var elefanter! Här var vi på ett riktigt fint och bra ställe på Koh Lanta. Vi läste och hörde om ställen där personalen misshandlar sina djur och där elefanterna lever under usla förhållanden. Tyvärr fick vi se exempel på det, men inte här. Detta var ett riktigt bra ställe! Elefanterna levde i och nära sin normala miljö. De fick gå och stanna som de ville under rundvandringen. De fick mat och vatten. Det kändes bra! Till en början satt vi båda i soffan på ryggen och vår guide satt på elefantens hals. När vi var i slutet av rundan så hoppade han plötsligt av sa åt oss att hoppa fram. Det var såklart helt oväntat så först blev jag lite skraj. Fast oh, vilken känsla att sitta och rida "själv" på elefanten!! Jag har alltid gillat elefanter så det här var en höjdare!
 
Djupt inne i den Thailändska djungeln, bland annanas och stora spindlar fick vi bada i vattenfall. Det är speciellt när det är naturligt. Det är liksom så i naturen. Det är inte människan som skapat något för sig själv eller för turister. Det bara är så. Det tycker jag är coolt!
 
En av alla tusen longtailboats i solnedgången. 
 
Floating market i närheten av Bangkok. Precis vad det låter som. På floden och längs vägen trängs marknasstånd och säljsugna försäljare. Köpare får hoppa på en båt och sen sitter en thailändare längst bak och paddlar en fram bland alla varor. Det är mest en turistattraktion men jag tror det köps och säljs rätt bra också!
 
Hamnade på en partybåt längs med samma flod. Den här gången hade vi en partythailändare som styrde båten samtidigt som han dunkade hits! Detta var i de dagarna då Psy's "Gentleman" var som störst.. Oväntat kul! 
 
En av alla eldshower på stranden på Phi Phi. Eldshower på stranden var lite av grejen i Thailand märkte vi. Det var eldshowen och barens "Buckets" som resturangerna lockade med om kvällarna. Kul!
 
Vi var på matlagningskurs hos en kvinna på Koh Chang. Vi hade inga förväntningar när vi kom dit men det var så himla kul! Vi lärde oss laga tre olika rätter och en dessert. Varje rätt var förberedd och upplagd portionsvis som ni ser på bilden och sen fick vi lägga ihop, steka, krossa och äta med hjälp av vår instruktör och våra receptböcker. Missen var när jag torkade svett från min överläpp efter att jag tagit i en liten liten grön chili. Det brände som FAN i över en halvtimme! Jag är glad att jag inte fingrade på fler ställen. Maten blev god och vi hade verkligen jättekul!
 
Billigt spa, massage och manikyr. Underbara Thailand! Jag vet inte hur många gånger vi besökte de olika salongerna. Här är en variant: fiskspa! Du stoppar ner fötterna i ett akvarium med massa små sugfiskar som äter upp död hud och annan smuts. Första minuterna var galna. Det kittlades som tusan! Det gjorde i och för sig alla slags massager jag var på. Massörerna frågade gång på gång om jag var "in pain?". Men jag är bara så otroligt kittlig och det går ju inte att hålla igen. Det svåraste var när de tog mellan tårna på fotmassagen. Då skrek jag nästan över hela rummet av skratt.. 
 
På Koh Samui var vi i djungeln och åkte zipline. Vi klättrade upp högt mellan träden på olika plattformar. Sen krokade vi fast oss och åkte på linor över marken mellan plattformarna. Du styrde själv hastighet med hjälp av kupade händer som du höll på linan. Vissa sträckor fick vi åka sakta och på vissa fick vi springa och hoppa ut. Riktigt roligt! Våra guider som var med var i toppklass och åkte till och med upp och ner för att impa på sina deltagare. Wow! 
 
Sådär. En bildbomb må jag säga. Finns såklart massor att berätta men här var en del!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback