New apartment


Sitter i Matildas nya lägenhet och bara myser över hur fin den är! Föll direkt för att planlösningen är helt perfekt. Hur många ettor innehåller walk in closet, riktigt kök, jättebalkong och en stor toalett? Budkillarna kom nyss med ett lass möbler från IKEA. Kändes lite lyxigt att låta dem bära upp allt och bara stå och titta på och säga tack. Här kommer du att trivas Matilda! :)

Mattesnurr


Jag är redan snurrig i bollen och jag har inte ens börjat räkna ännu. Förutom teaterämnena här på Teaterlinjen läser vi även 8 timmar "vanliga" ämnen i veckan. Jag t.ex. läser Engelska C, Sömnad, Skapande, Näringslära/Coaching, Körsång och Matematik C. Det tycker jag är superkul! Att vi får läsa andra ämnen utöver teatern alltså. Man får ju göra så mycket mer då. Dock är inte allting lika roligt. Jag valde Matte C av taktiska skäl eftersom det ämnet krävs till många högre utbildningar. Och jag som är så velig tjänar på att ha många "bra" ämnen med mig i bagaget den dag då 5 öringen förhoppningsvis trillar ner och jag bestämmer mig för vad jag vill göra. Så det är bara att räkna på. Hur svårt och hur supertråkigt det än är så ska jag fixa det!

Annars är läget bra här nere i söder. Vi hade en riktigt rolig dramalektion i förmiddags som tillslut blev helt hysterisk, haha. Vi fick också skriva brev till oss själva som vi ska öppna den dag vi slutar här. Jag älskar sånt. Det påminner om det brev jag hittade som jag hade skrivit till mig själv i sexan. Det är så fruktansvärt kul när man sedan öppnar det. Jag ser fram emot att äntligen få vara här en hel vecka, jag känner att jag har hamnat lite efter de andra som redan har bott in sig lite. Men det är bara att ta igen. Nu är det min tur att också laga mat på kvällarna! Jösses... =)

Svullet


Ålderstecknen börjar redan smyga sig på. Idag har jag fått prova på att ha sådana där tjocka vrister som en del tanter får. Dock är det inte vatten i min ena utan fullt med myggbett på den. Fastän jag klarade mig undan de stora bålgetingarna som försökte våldgästa vår kräftskiva igår så lyckades myggen ta mig istället. Svullet som tusan är det och som ni ser på bilderna så sträcker det sig en bit upp på benet till och med. Snyggt ;-)

Lovely day


Vilken bra dag! Tillbaka på skolan med roliga teaterövningar, djupa dykningar inombords och fokus. Fick finbesök av Vickan som hade kokosbollar med sig. Blev bjuden på kvällsmat och slapp därför laga själv. Är omgiven av fantastiska människor och vädret ute är jätteskönt. Nu ska jag packa upp min garderob som för tillfället består av en stor väska som Vickan så snällt släpade hit. Sen ska jag kolla på det näst sista avsnittet av Paradise Hotel DK, snart är'e final! NÖRD-STÄMPEL

Här för att stanna


Det som inte fick hända hände igen. Jag rök dit igen. Lunginflammation nummer 2 denna sommaren! Jag tror väl aldrig att jag har haft det någon gång innan, inte vad jag minns i alla fall, och så ryker jag dit två gånger under samma sommar. Sängen fick återigen bli min bästa vän på helgen och de tre första dagarna på min första riktiga skolvecka. Kändes riktigt surt men det nya penicillinet verkar ta så nu är jag äntligen tillbaka till skolan. Den här gången för att stanna på riktigt!

Mitt rum


För er som är nyfikna på att se hur jag bor så tog jag lite bilder på stället idag. Det finns tre olika boende på skolan och det jag bor på heter Atriumgården. Det slog mig idag att mitt rumsnummer (209) är samma nummer som jag hade när jag gjorde audition till skolan. Lite lustigt, haha. I rummet finns säng, sängbord, skrivbord, fåtölj, byrå, tv, en liten walk-in-closet och det bästa av allt (läs: bekvämaste) egen toalett och dusch! Jag har fått upp ett litet bildcollage på väggen och ställt dit lite grejer i fönstrerna men det ska upp lite till grejer på väggarna och så för att det ska bli mysigt. Väggarna är målade tegelväggar så det går att sätta upp vad som helst med tejp och häftmassa - toppen!

Här kommer en 360 grader's på rummet:


Skolstart

10 minuter till, sen kommer Alexander hit. Då tar jag mitt snytpapper och världens låtsatssjälvförtroende och beger mig mot min första skoldag på Markaryds folkhögskola. Är grymt nervös, som jag brukar vara, men också laddad. Trots att jag fortfarande hostar som en galning, snyter mig varannan minut och mår lite "jobbigt", om man kan säga så, så försöker jag hålla den positiva glöden framme. Det ska bli väldigt spännande att se sina nya klasskamrater och den övriga delen av skolan som jag inte tittade på igår, när jag var där och "inredde" mitt lilla rum. So stay with me folks så ska jag knäppa lite bilder där nere så ni får se mitt nya hem ;)

Gammalt "fynd"

Jag och Sandra hade utrensing inför min flytt och längst in i min garderob stötte Sandra på detta fynd som jag helt och hållet glömt bort att jag hade! Och eftersom jag precis tagit studenten tyckte jag det var läge att öppna det. Kuvertet innehöll ett brev, en intervju av mig själv, två kompishalsband, en kompisring och en "önskelapp" från 7 år tillbaka! Så jäkla dumt och så jäkla roligt, hahaha!

16/10-2004 Angelstad Birka

Hej!

Livet är som vanligt. I skolan går det bra. Det ska vara mimtäving i skolan igen. Jag, Julia och Elin ska nog ha något. Fast vi måste öva nu. Vi ska nog ha Cher o Meatloaf - Dead ringer for love. Jag + Elin ska vara killar och Julia tjej. Mina bästa vänner är nog Julia, Elin, Elina, Sophie. Fast mest bara i skolan. Jag är bara med Sophie och Julia utanför skolan. Det är dumt... Julia och jag blev bästisar i 1:an. Men nu börjar hon och jag att glida ifrån varandra. Det vill jag inte.

Jag går i 6:an (6k) på Stensbergsskolan. Jag har Leif Holmén som lärare. Vi läser språk på Kungshög en dag i veckan. Det gillar jag inte. Asså att vara på Kungshög. Jag ska läsa tyska fast prova både spanska och franska Jag har provat spanska och tyska 2 gånger.

Dom populäraste i klassen som jag ser det:

Tjejer: Julia, Elina, Paulina, Elin, Malin (jag)
Killar: John, Berat, Philip S

Men kan se vilka som är populärast!!! Gäng asså i skolan. Jag tycker inte att det ska vara så. Det är jag, Elin, Julia som är tjej gäng. Och John, Berat, Philip som är kill gäng som är mest populära.

Livet på Teaterlinjen

Skapade en ny kategori med alias "Livet på Teaterlinjen". Om precis en vecka börjar mitt nya äventyr som jag kallar det. Då ska jag nämligen börja på Teaterlinjen på Markaryds Folkhögskola. Om ni är nyfikna på att veta vad det är för linje kan ni läsa här. Klicka in på Markaryd > Kurser > Teater så har ni hittat rätt. Det är en ettårig linje, eller vad man ska kalla det, mellan 15 augusti - 1 juni. Kursen, som vi kanske borde säga, är en allmän kurs och består därför av 12 timmar teater och 8 timmar vanliga ämnen i veckan, t.ex. engelska, matte, körsång, skapande, coaching osv. Det fanns lite allt möjligt att välja mellan. Eftersom Markaryd ligger exakt (enligt hitta.se) 53,7 km från där jag bor så har jag valt att bo på skolans internat. Det betyder att jag flyttar hemifrån om en vecka(!!). Eller, jag flyttar halvt hemifrån... I veckorna ska jag bo där men på helgerna bor jag hemma och eftersom det bara är ett rum jag hyr så blir det ju inte riktigt som att flytta till sitt eget. Men hemifrån är det ju... Shit!

Så jag tänkte försöka bli lite mer aktiv med bloggandet så att ni fortfarande vet att jag lever i den lilla hålan (haha).

Så håll tummarna så får vi se om jag lyckas...

...lite i alla fall :)

Dagens serie


Row row row your boat

I onsdags fick jag äntligen njuta lite av sommarvärmen och ledigheten! Passade på att inviga en av mina studentpresenter, nämligen min gummibåt. Jag har alltid velat ha en sedan jag var liten men det har aldrig blivit av att jag har köpt/fått någon. Men i år, 19 år gammal, kunde jag för första gången ro ut i min alldeles egna gummibåt. Lycka!