Woop woop

Se upp Liseberg - fyra galna tjejer är påväg!

Pyssel


Sitter och pysslar med en klipp och klistra bok om studenten. Eller en "Fyll-i-och-spara-bok" som skaparna själva benämner den som. Framkallade några miniatyrbilder från studentåret som jag hämtade ut idag och åh vad kul det är att minnas tillbaka. Känns som det var sjukt längesen det hände fastän det bara är 1,5 månad sedan. Tur att minnerna fortfarande är färska. Jag hoppas bara att jag kan få ner känslan av ett superbra år i boken så att jag alltid kan minnas hur bra det var!

Fast glömmer jag det så upplever jag det gärna igen och igen och igen!

Macaroni-cheese

Lägenheten står tom så jag passade på att öva inför framtiden genom att laga mat ;) Det fick bli ett recept som jag spanat på länge i min receptbok, nämligen Macaroni-Cheese. En riktig amerikansk favorit var beskrivningen så nu är det upp till bevis. Funkar den amerikanska maten?

Onsdagsmix

Nu ska jag titta på den spännande fortsättningen av gårdagens drama på Paradise Hotel Danmark och käka Fredags (onsdags) mix. Helt otroligt fjantigt men jag är helt otroligt fast i den dumma såpan =)

Lite värme tackSitter och väljer ut bilder som jag ska framkalla. Har fortfarande inte skickat ut tack-kort för studentuppvaktningarna så det är verkligen på tiden att det blir av! Då jag satt och bläddrade hittade jag denna bilden på mig och min syster från Gran Canaria. Tänk om man vore där nu. Värme, sol och bad. Det hade jag inte tackat nej till då vädret här hemma inte är särskilt somrigt... Men utlandsresa får vänta ett tag, jag har redan haft min semester den här sommaren; veckan på Peace and Love, så nu återstår jobb, jobb och jobb tills mitt nya äventyr börjar =)

Harry Potter

Är äntligen på benen efter lunginflamationen så igår styrde jag, Sandra och Philip kosan mot Växjö. Huvudanledningen var ett biobesök på sista Harry Potter filmen men för att inte slösa bort tid hann vi med några timmars shopping innan. Båda aktiviteterna gav positiv feedback och efter att vi haft både otur och tur med parkeringshuset som vi lyckades låsa in bilen i kunde vi nöjda och belåtna styra hemåt igen. Filmen får 4 trollspön av 5 eftersom den inte innehöll det här mysiga magiska som finns i övriga HP-filmer och var för mycket åt krigsfilmshållet. Dessutom hade vi (eller Philip) räknat ut innan vad som skulle hända så det mesta var ganska uppenbart. Dock var den som alla de andra filmerna väldigt bra gjord, spännande och vi sagan fick äntligen ett slut där våra sista frågor blev besvarade. Absolut sevärd =)

Studenten 2011

Den 15 juni i år var det min tur att ta det stora steget ut i verkligheten. Min tur att släppa taget om den trygga grundskolan. Det var min tur att ta studenten. Ni vet sånna där tillfällen som man ser extra fram emot, då det faktiskt kittlar i magen av längtan och förhoppningar, detta var ett sådant tillfälle. Förväntningarna var maximala och det gjorde även att det pirrade lite av nervositet dagarna, eller speciellt dagen, innan det var dags. Dagen efter kunde jag konstatera att mina förväntningar hade besvarats till 110%. Studenten var verkligen som "alla sa"; en av de bästa dagarna i livet. Jag tror jag skulle kunna fylla sidorna i en tjock bok med ord och känslor från denna dag om jag hade tiden till det. Det har jag inte men jag har nog med tid till att knattra ner några rader. Och tillsammans med bilder blir det nog tillräckligt med ord ändå då en bild säger mer än tusen ord!

Klockan 7.00 började festligheterna hos pinglan bredvid mig på bilden. Champagneflaskorna korkades upp och hela klassen var samlad för "sista klassfesten". Där bjöds det på skratt och fina backflash's då jag och Jasmine höll tal som framkallade goda skratt hos både oss och våra kamrater ;)

Hela klassen samlad innan avfärd mot skolan en sista gång. I skolan fotograferades vi utomhus, var på stipendieutdelning (där jag faktiskt blev en av de lyckliga), skrev i varandras mössor, sjöng i korridorerna och framför allt väntade på klockslaget...

Två bilder på mig precis efter utspringet.

Tiden mellan 15.30 - 18.00 gick lika snabbt som 10 minuter. Jag hann med att springa ut, sjunga studentsången, bli mottagen och grattad tills jag knappt kunde stå på benen av tyngden av alla blommor, prommenera ner på stan i världens parad och åka flak flera varv genom stan. Det var mina absolut snabbast upplevda 2,5 timmar men också mina absolut bästa!

Efter flaket fick jag finskjuts hem i pappas Oldsmobile. Ska det va så ska det, eller hur! ;)

Resten av kvällen var det fest i trädgården. Det är konstigt, när jag nu, drygt en månad senare, tittar på tårtan med texten "Malin Student 2011" känns det fortfarande lika overkligt. Jag + ta studenten går inte ihop sig i mitt huvud. Har jag verkligen gjort det? Studentdagen är lätt den dagen man skulle önska gick lite långsammare. Ett tips till kommande studenter: Ta vara på tiden till 110%. Dagarna precis innan är sjukt sega men när studentveckan väl sätter igång dubblar klockan fart och springer iväg som aldrig förr. Och: HA KUL! :D

En månad senare

Nästan en månad efter senaste avtrycket här i bloggen sitter jag småhostande och småsnorande och lyssnar på en ny favoritlåt och har utsikt över vackra Bolmen. Är ute i sommarstugan och hostar på sista refrängen av två veckors långa, dryga, sjuka dagar. Snart är jag tillräckligt kry för att kunna bygga upp hälsan igen och kunna njuta av sommaren. Eller börja jobba igen, rättare sagt. Men jag ser fram emot det också, hur fel det än låter. Men har man åkt på sin första sjukskrivning så gör man nästan vad som helst för att slippa ligga ännu en dag i sängen och glo på någon dålig såpa på tv6 play...


Så för att citera just den dåliga såpan jag kollat på alldeles för många gånger så ser statusen ut så här just nu:

Sen vi hördes sist har jag

- Legat i sängen några dagar och snorat och hostat

- Firat midsommar med några av mina bästa vänner här ute i sommarstugan

- Blivit någorlunda frisk

- Prickat av några punkter på min "Saker-jag-måsta-göra-innan-jag-dör-lista" genom att åka på Peace and Love festivalen

- Lyckats åka på ännu en omgång sjuka. Virus sa de på vårdcentralen och eftersom virus = vila var det inget annat att göra än att just vila och hoppas på att det skulle försvinna.

- En vecka senare stapplade jag upp på vårdcentralen igen i ännu värre tillstånd. Virus = vila? Pfft! Det hade istället utvecklats till lunginflammation så jag fick antibiotika och läkarintyg på att jag var sjukskriven i en vecka. Toppen! Sjukskriven? Det låter ju inte klokt. Jag har ju knappt börjat mitt arbetsliv, haha!

Den närmaste framtiden, fram till v. 33, ser ut så här

- Bli riktigt frisk

- Gå tillbaka till jobbet och jobba ganska rejält de första veckorna i augusti

- Åka till Liseberg med störtsköna tjejer

- Titta på sista delen av Harry Potter

- Äntligen få njuta lite av sommaren!

Så nu vet ni hur mitt läge ser ut,
HA DET GRYMT!