I ♥ föreläsningar


Något som jag tycker väldigt mycket om är föreläsningar. Det ska helst vara föreläsningar där föreläsarn berättar om sitt eget liv och egna upplevelser. Precis som en självbiografi. Fast jag har även varit på, och sett, föreläsningar där föreläsarn har ett bra budskap bakom varje berättelse som han eller hon vill förmedla till tittaren. Några av de mest fantastiska föreläsningar jag har sett är med Jonas Helgesson på temadagarna i trean och Pär Johansson, ledare på Glada Huddiksteatern, på Peace and Love i år. Jag älskar när en person kan få en hel publik att gråta och skratta på samma gång bara genom rätt ord och rätt formuleringar. Det är något speciellt med det, när det blir så nära inpå.

Idag kommer bloggerskan Kissie till lilla Ljungby för att föreläsa för ungdomar mellan 14-20 (tror jag att det var) om entrepenörskap. Och eftersom jag är ledig idag så ska jag självklart gå dit och lyssna. Jag tror att det är svårt att inte ha en del fördomar om den här tjejen, om man har läst hennes blogg och låtit sig påverkas av andras kommentarer om henne. Så det ska bli väldigt intressant att se hur hon är "i verkligheten". Höga förväntningar? Njae, men jag är väldigt nyfiken!

Jump for Lund

Resan till Lund gav både hoppfullhet och hopplöshet. Det var hopplöst att vara varken 20 år eller student när man besökte staden. Inga uteställen släppte in en och studentspråket var fruktansvärt konstigt för någon som inte var insatt. Jag och Lisa hade kommit till en ny värld och förstod ingenting av vad Elin och hennes plugg(party)nissar snackade om. Gasken och eftersläpp och allt vad det var ;) Haha! Dock var Lund en supermysig stad och studentlivet verkade vara fantastiskt roligt! Av det tändes en gnutta hopp om att jag nog kommer att börja studera nästa år i alla fall. Jag blev i varje fall väldigt sugen! Resan var superbra och en helg med tjejerna var precis vad jag behövde =)

Mot Lund


Nu hoppar jag och min kumpan Lisa på tåget mot Lund för att hälsa på Elin över helgen! Blir en helg med party, lördagsmys och massa massa tjejsnack. Hur bra låter inte det? :)

Restart


Det blev en kort visit på Markaryds folkhögskola för min del. I måndags meddelade jag mina kära klasskamrater att jag bestämt mig för att hoppa av. Det kom nog som en liten chock för de flesta eftersom jag inte valt att prata med någon om det förrän dess. Jag pratar aldrig om jobbiga saker utan blir istället instängd och frånvarande och försöker reda ut det själv. Jag är nog en typisk blyg svensk och tänker allt för ofta "Nej men inte ska väl jag", som Kay Pollack beskriver det. Jag vill helt enkelt inte vara märkvärdig och ställa till med någon scen. Är jag verkligen så viktig att jag borde det?

De 5 veckor som jag gick på skolan var helt fantastiska. De var faktiskt det. Teaterkurserna var superroliga och klassen blev som en andra familj. Stämningen som låg över hela skolan var magisk. Jag har aldrig mött så många varma och välkomnande människor på en och samma plats som jag gjorde där.

Så varför valde jag att sluta? Jag trivdes bra och jag hade roligt men hela tiden fanns det något som inte kändes bra. Jag var helt enkelt inte redo för folkhögskolelivet. Ska man gå på folkhögskola måste man fokusera på det till 100% för att få ut det man vill av det. Jag kunde inte det. Jag kan inte det, inte just nu. Det var inte det jag ville göra just nu. När jag sökte till skolan i maj så sökte jag egentligen en annan kurs på skolan; Show och musikal. När jag kom in på teater istället var jag så inställd på att gå på skolan att det inte fanns några andra alternativ än att tacka ja. Jag är sjukt tacksam att jag gjorde det men jag är medveten om att jag inte tänkte igenom det. Under större delen av sommaren var jag sjuk och andra delen jobbade jag så jag hann aldrig stanna upp och fundera på vad det egentligen var jag ville göra nu.

Så vad ska jag göra nu? Jag måste medge att jag blev såld på folkhögskolelivet. Ja, jag vill gå där igen och jag hoppas att jag känner mig redo nästa år eller kanske året efter det. Nu till hösten ska jag försöka jobba lite och till våren hoppas jag på att få läsa Sång och Performance i Växjö, en liten förberedelse ifall jag vill läsa musik/teater/musikal senare. Men det jag framför allt ska göra är att stanna upp och bara vara. Jag ska lägga mycket tid på mig själv och bygga upp ett lite bättre självförtroende och lära känna mig själv på djupet. För att bli ense med alla mina tankar om vad jag kan tänka mig göra i framtiden måste jag bli ett med mig själv. "Den viktigaste relationen du har är den till dig själv" sa Mia Törnblom och det tror jag på till 110%!

Självklart är det tråkigt att lämna skolan, människorna där och framför allt klassen men jag känner att jag har tagit rätt beslut. Jag är glad att jag kom till underfund med vad det var som kändes fel. Tänk om jag gått på skolan hela året och inte förstått vad det var som var fel. Det skulle blivit konstigt. Många har frågat om jag mår bra och om jag är okej när de hört om avhoppet men jag mår jättebra! Jag mår inte alls dåligt över detta utan ser bara detta som positivt! Jag har fått så mycket bra av min tid på skolan och så många nya vänner! ♥ Skolan ligger knappt 30 minuter bort med bil så jag kommer att dyka upp där flera gånger under året ändå. Så lätt blir de inte av med mig =)

Nu blev det ett väldigt låååångt inlägg men jag kände att jag ville förklara allt. Det har kännts så konstigt när folk har frågat hur det är på skolan och jag har svarat att allt är bra, när jag egentligen funderade på att hoppa av. Men som jag sa så pratar jag inte om jobbiga saker utan väljer att ta den enkla vägen och säga att det är bra. Men nu vet ni hur det ligger till och att jag mår bra! Tjejerna på bilden är föresten mina söta klasskompisar. Vi var 9 stycken och detta är tjejerna i klassen (alla förutom Anna i rosa). Toppentjejer!! ♥

Tusen tankar

I'm stuck. Kommer man någonsin att finna betydelsen av ordet rätt?

Filurar


Ligger på sängen och funderar på om jag ska masa mig till Netto eller Ica. Netto ser jag nästan från mitt rum men till Ica är det något längre. På Netto finns egentligen allt jag behöver men på Ica finns garn som jag skulle behöva på sömnaden ikväll. Hm... kanske skulle dra på mig mina nya joggingskor och få dagens motion gjord. Ja, så får det nog bli. Hey ho let's go!

Musik i växjö


Idag tog jag och mamma en trip till Växjö för att titta på utbudet av digitalpianon. Jag har nämligen bestämt mig för att köpa ett som jag kan ha i min nya lilla lya. Letandet gick hem och nu har jag tre alternativ att vela mellan. Förhoppningsvis kommer jag att hinna bestämma mig innan skolan är slut... ;) Växjö bjöd på mer musik än bara pianopling. Det var tydligen talangjakt mitt i stan, det annordnades modevisning och en man stod och spelade trumpet. Jag är inte jätteförtjust i just trumpet men det här var det bästa gatumusikantframträdandet jag hört! Underbart. Han förtjänade gott och väl mina tjugo enkronor jag gav till honom =) Keep doin' what you're doin' man!

Fantastiska fredag


Klockan är ett och hittills har denna fredagen varit en riktig skön fredag! Sovmorgon till 10, en lektion och till lunch fick vi både tacobuffé och äppelpaj. Jag tyckte Richard sa att de hade klagat på maten här, så antingen har den verkligen förbättrats eller så förstår jag inte vad de klagade på.. ;) Ikväll är det Kick Off-fest för skolan och M1:an i Bjärnum så jag stannar tills imorgonbitti då jag och Alexander styr kosan hem redan vid kl 6.

Ovan ser ni mitt schema. De gula fälten är teaterlektioner och de blå och gröna är vanliga ämnen. Är hur nöjd som helst med det. Måste vara det bästa jag någonsin haft. När man bor så här på internat så gör inte håltimmarna någonting för det händer alltid något här. På gymnasiet tyckte jag att ett tretimmarshål var hemskt, det fanns ju ingenting att göra. Men här har du ditt lilla rum, lokaler att vara i och göra saker och en miljö som är helt annorlunda den vanliga skolan. Nu bygger du inte bara dina skoltimmar runt schemat utan hela dagarna. Lite annorlunda men hur roligt som helst!

Nu ska jag räkna lite matte, packa ihop inför helgen och måla naglarna blåa. Med tanke på att min garderob inte alls går ihop med festens färgtema får jag satsa på detaljerna ;) Ska föresten ta med min riktiga kamera ner nästa vecka och försöka fota lite så att det blir någon ordning på fotografierna här i bloggen. Det går inte riktigt att jämföra en kompaktkamera med en systemkamera.. ;)