Our home our place

Nu har vi varit i Napier i nästan tre veckor. Den lite större staden (för att vara en Nya Zeeländsk stad) har blivit vårt hem och ska förbli så i ytterligare en månads tid. Det är ingen höjdarstad om man söker efter påhitt och äventyr men det är inte det vi är här för. Fokusen är inställd på jobb och då är Napier helt perfekt. För att tjäna så mycket kosing som möjligt har vi skaffat oss två jobb. På köpet fick vi en liten ny familj av ena jobbet och massor av frisk luft av det andra. Vår månad framöver kommer bestå av rutiner och tidiga morgonar men också nya erfarenheter och en hel del skratt. En vanlig dag i Napier ser ut ungefär så här...
 
Klockan 05:20 ringer klockan och vi masar oss upp i mörkret för en stadig frukost bestående av havregrynsgröt. Fast för tillfället har vi lyxat till det med müsli och mjölk, tänk att något kan smaka ännu godare än vanligt när man inte ätit det på ett tag.
 
En timme senare åker vi i vår lilla blåbärsbil till en fruktgård 30 minuter från Napier. Tre av fem personer har körkort i vår bil och två av fem har hittills kört. Sedan förra veckan kan jag räkna in mig i båda grupperna. Kändes helt sjukt att köra på "fel" sida vägen! Men - bock på listan!
 
Det vi jobbar med på fruktgården kallas för "fruit thinning" och det innebär att vi knipsar av små och dåliga, i det här fallet, päron för att de bättre ska kunna växa och bli fina. Ett väldigt enformigt jobb men pluggar man bara i hörlurarna och låter bli att kolla på klockan hela tiden så går det rätt fort. Händerna blir rätt slitna men friskluften gör ju susen!
 
Efter 8 timmars jobb gasar vi hemåt igen. När vi kommit tillbaka kan det hända att vi sätter oss i parken och gratissurfar lite på det fria wifiet.
 
Eller går till donken och äter glass (McFlurry med extra ALLT) fastän vi egentligen "bara" skulle surfa på deras fria wifi.

Det händer rätt dagligen att vi går till Pack n' Save och sucktar efter alla deras godsaker. Har hamnat i ett sockersug och landets stora utbud av annorlunda och helt fantastiskt goda kakor gör det inte lättare att motstå frestelsen.
 
Om det är torsdag, helg eller annan folkrik dag så drar vi efter lite kvällsmat till jobb nummer två. Här på hörnet bakom Clive Square ligger Dram and Cock Whiskey Bar som blivit lite av vårt andra hem. På torsdagar är cricketlaget stammisar och vissa helger annordnas det temakvällar. Då står vi bakom baren och häller upp öl. Första gången vi träffade Joe, barägaren, så beskrev han hur det var att jobba på en bar med orden "Varje dag är en fest". Nu kan jag inte mer än att hålla med. Vi får betalt för att prata med trevliga människor, lyssna på bra musik och dricka sprit (ja, det händer rätt ofta att vi får oss ett smakprov eller två). Vilket jobb va!
 
Om vi inte står i baren på kvällen så somnar vi redan 21.30. Annars ramlar vi i säng direkt när vi kommer hem till vårt femmannarum på Wallys Backpackers. Dagen efter börjar vi om på nytt. Dagarna rullar på, pengar rullar in, helt enligt våra planer för den här delen av vår resa. Känns bra!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Bara fortsätt skriv om eran resa, Malin. Jag är så sjukt fascinerad över hela rubbet! SÅ JÄVLA AVIS :D

2012-12-06 @ 23:49:32
URL: http://clapyourhands.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback