Ska vi dela gitarr?Idag delar jag med mig av ett klipp som mamma visade för mig. Fem musiker + en gitarr = helt fantastiskt! Titta och njut :)

Happy 20!


Exakt NU föddes jag. Klockan 08:00. 19 januari 1992. Här har ni mig - 50,5 kg tyngre och 122 cm längre. 20 år senare!

Resumé 2011 Del 2

JULI

I månadsskiftet juni/juli hängde jag med mina vänner på Peace and Love festivalen i Borlänge. Det var en riktig höjdarvecka med fantastiskt väder, partaj och massor av bra musik och föreläsare. Några favoriter var Journey, Veronica Maggio och Pär Johansson. Några dagar efter hemkomsten blev jag sjuk. Alla de många "förkyldningar" jag drabbats av under året slog tillslut till rejält och resulterade i lunginflammation, vilket i sin tur ledde till min första sjukskrivning. Jag var så jäkla dålig och det kändes som att jag aldrig skulle bli frisk. Men efter några rehabdagar i stugan på Bolmsö blev jag frisk och jag kunde åka till Liseberg med Elin, Bella och Lisa. Hann även se sista delen av Harry Potter med Philip och Sandra innan månaden var slut!

AUGUSTI

I augusti fick jag äntligen spendera en fin sommardag ute på mitt favoritställe; Bolmsö. Utan sjuka och utan jobb. Jag fick äntligen ligga och guppa på sjön i min gummibåt som jag fick i studentpresent och det var så skönt! Tyvärr visade det sig att jag inte blivit av med sjukan så jag blev superdålig igen. Skulle dansat med Pridegänget i karnevalen men jag fick nöja mig med att titta på. En vecka efter det, fortfarande dålig, flyttade jag till och började jag på Teaterlinjen på Markaryds folkhögskola. Jag hann med första veckan innan jag blev ännu sämre och fick reda på att jag fått lunginflammation igen. Jaja, det är inte så ofta man drabbas av lunginflammation så varför inte satsa på två omgångar? Augusti var en ganska sjuk månad. Bokstavligt talat.

SEPTEMBER

Det andra penicillinet jag fick bet bättre på mig och jag blev äntligen av med lunginflammationen. Jag kunde återvända till skolan och gå på kick-off-festen som var superrolig! Något mindre roligt var att jag insåg att jag inte ville vara kvar på skolan och hoppade av. Dock kändes det helt rätt, och gör fortfarande, så jag är glad över mitt beslut. Istället gick jag tillbaka till CityGross och fick jobba vidare där vilket kändes kalasbra. Philip köpte Corvette så de sista sommardagarna gled vi omkring i den. Vi åkte till Kungshög och tog ett sista avsked av vår högstadieskola. Jag och Lisa avslutade september med att hälsa på Elin i Lund över en helg. Tipp topp!

OKTOBER

Årets tionde månad gick i kulturens tecken. Jag gick och tittade på den lokala uppsättningen av "En midsommarnattsdröm" och fick se Ljungbys teaterstjärnor glänsa på scen. Jag återvände till Markaryd över en helg och gick på maskeradbal och träffade alla fina människor på skolan. Vi åkte även till Kristianstad och tittade på "Grease" där vår teaterlärare Rickard var med. Vilken föreställning det var! Hade mer än gärna sett den igen :) Hemma i Ljungby firade jag Fannys 18-årsdag med ett, för mig, nytt gäng tjejer. Jag och mina närmaste hade tacokväll där det tydligt fångades på bild vem av grabbarna som egentligen är starkast.. ;) Avslutningsvis hade jag förfest med ett gäng härliga typer som ledde till Sahara Hotnights konsert på Garvaren.

NOVEMBER

Jobbade och jobbade. Jag jobbade riktigt mycket under november. Money money money... :) I mitten av november tog jag timeout och åkte upp till Stockholm med Lisa för att testa på hur det var att bo i den stora staden. Stannade nästan en vecka och efter halva tiden kom även Bella upp. Trots att det var ledig tid skulle ingen tid spillas. Vi gick på Tekniska museet, Skansen, stan, bio och var ute och dansade på ett sjukt kul ställe. Stockholm levererade som man brukar säga! Överst till vänster har ni en repris av min och Philips pumpa som vi gjorde lagom till Halloween.

DECEMBER

Årets sista månad började med att jag och Philip åkte upp till Göteborg och såg West Side Story på Göteborgsoperan. Riktigt coolt. Jag sjöng även i Magnus Carlssons julkonsert i Älmhult och Ljungby vilket var en kul upplevelse. Jag och Fanny fick inleda Sikta mot stjärnorna som hölls på Garvaren. Jag bestämde mig äntligen för att uppgradera min telefon till en iPhone. Jobbade ännu mer och den lilla tid som blev över firade jag jul med hela tjocka släkten. Årets sista timmar befann jag mig på en mycket trevlig nyårsafton hos Bella med mina kära vänner. Vi avslutade året med raketer, skumpa och Europes "Final countdown" - redo för 2012!

Roland F-120

På måndag drar pianokursen igång. Eller den har nog redan börjat. Eller man ska lämna in de första uppgifterna i februari. Eller hur var det nu? Ärligt talat så förstår jag inte riktigt hur en distanskurs fungerar. Allt material ligger ute på en läroplattform på universitetets hemsida så kanske är det bara att sätta igång? Jag är ju så van vid att en lärare säger till en vad man ska göra så nu är jag inte riktigt med på noterna. Men det ska jag nog ta reda på. Eftersom jag kommer att spela ganska mycket pinao nu ett halvår frammåt, och förhoppningsvis fortsätta med det efteråt, så har jag köpt/fått en ny "liten" fin sak. Nedan ser ni vad det är och i rubriken har ni namnet på skönheten.


Fint va? :-)

What have I done?


Hjälp. Bokade nyss mitt första träningspass på TC. Har köpt, eller fått i kombinerad julklapp/födelsedagspresent, ett 6 månaders kort där. Åkte nästan på en timmes träning i morse men turligt nog ställdes det in. Hehe.. (a) Med nu jäklar ska jag komma i form! Muskler och kondition är väl det jag satsar på. Får se hur länge min motivation kommer att hålla. Så alla ni med träningskort - dra gärna med mig dit! :)

Resumé 2011 Del 1

Jag har tokdåligt minne. Eller, jag minns dåligt på fri hand, om man man kan säga så. Om någon frågar mig vad jag gjorde förra söndagen så måste jag tänka efter ordentligt för att minnas. Det spelar ingen roll om söndag var för fem dagar sedan eller igår. Men läser jag i kalendern att jag var på bio så minns jag precis vilken dag det är vi talar om. Jag älskar att titta på bilder från olika tillfällen och när jag tittar på bilder så minns jag precis hur det var och hur det kändes. Därför är jag väldigt mån om att spara mina bilder och nu har jag bestämt mig för att göra årsalbum för att även ha bilderna på papper. Så jag kollade igenom mina bilder och gjorde sammanfattningar av varje månad... :-)

JANUARI

Firade in det nya året med en grym middag med tjejerna. Åkte upp till Göteborg med mamma och tittade på syrran när hon spelade innerbandy på Gothia Cup. Mellan matcherna sprang vi i nästan alla Göteborgs balklädersaffärer. Jag fick känna mig som en prinsessa och letandet ledde tillslut till att jag köpte min balklänning. Jag fyllde 19 och det firade jag med mina vänner nere på Garvaren där Daniel Adams-Ray spelade. Det var en riktigt bra kväll!

FEBRUARI

Började februari med att åka till Isabergs skidanläggning i Hestra med skolan. Där konstaterades det av vissa att kall korv är bäst medan andra upptäckte att ostmacka i chokladmjölk inte är så illa alls. Årets första studentfest hölls på Köket och hade tema "jorden runt". Där gestaltade jag en norska vilket var ganska självklart pga ett internskämt med Fanny. Det var en riktigt bra fest med flera grymma outfits, t.ex. viking-ida, indian-tezzan och träd-esteterna. På alla hjärtans dag experimenterade jag med kamerans slutartid och tomtebloss på balkongen och gjorde grannarna till frågetecken. Resultatet har ni uppe till höger.

MARS

Mars inleddes med Anna och Louises projektarbetskonsert som jag tycker var superbra! Några dagar senare fyllde syrran 17 och jag och min kärlek firade 3 år tillsammans. Skolan åkte till Linnéuniversitetet på studiebesök för att försöka få lite inblick i vidare studier. Inspirationen var väl sådär.. så vi gick och tittade på Teleborgs slott istället och fick se två hjärtan tändas i Philips ögon. Elin fyllde 20 så hon bjöd på en supertrevlig tjejmiddag och utgång som jag tyvärr inte följde med på pga förkyldning. Johnossi kom till stan så jag, Sofia och Jessica drog dit och dansade. Hade en helvetesvecka med projektarbetsredovisning, två redovisningar och två prov som förvisso kändes kanonbra när den var över. Pausade lite med en studentfest mitt i veckan med tema "S" där jag blev skatergirl för en kväll och lyckades låsa ute hela vårt förfestgäng...

APRIL

En av årets händelserikaste månad. April var grymt! Inledde med en tur till rymden. Jag och Fanny var "Spacegirls" och i rymden skakade vi rumpa med både Leia, Darth Vader, Nasa och självaste solen. Vilken fest! Harrys fixade After ski dit jag och vänner anlände efter en svettig singstartävling. MP3 åkte på studieresa till Göteborg där vi bla besökte Hasselbladscenter och åkte spårvagn. Festkommitén fixade studentfest med filmtema dit förvånande 0 personer kom. Månaden avslutades med en bussresa till Prag med grymma vänner. Veckan bestod av fest och upplevelser. Fest på ett tomt hotell sånär på oss 20 som var där, fest ute på ett disco med fyra våningar och massa massa skratt! En höjdarvecka :-)

MAJ

Årets femte månad bjöd på en otroligt rolig studentfest; Mexican Night. Tacobuffé, sombrero och tequila visade sig vara en riktigt bra kombination. Studenten och allt som hör den till börjades planeras på allvar. Studentmössorna kom som en bekräftelse på att det snart var dags. Jag hade deltagit i en tävling på Hemköp och namngett ett stort påskägg och plötsligt en dag ringde chefen och sa att jag hade vunnit det. Lycka! Gick hem med det på cykelkorgen och såg flera barn sukta efter det. Mohaha! Jag och Alexander avslutade maj med att gå på audition för Markaryds folkhögskola. Det var en svintuff dag och vi somnade båda två i bilen påväg hem i utmattning. Men det hårda slitet gav ju utdelning; vi fick (och får fortfarande) uppleva livet på Markaryds folkhögskola och träffa nya underbara personer!!

JUNI

Årets lätt häftigate månad. Jag tog studenten. Klassen tävlade i riverrace, skattjakt och vinbrännboll och vi hade j-vligt kul! Studentdagen med utspring, flakåkning och trädgårdsfest var en upplevelse i sig och jag fick ett stipendie inom Grafisk design. Två dagar senare fick vi klä upp oss och gå på bal. Det var en fantastisk dag! Sen var det slut. Efter balen var det verkligen slut på riktigt. Så jäkla avigt. Jag var sådär jobbigt rörd i flera dagar efter. Tur att sommarjobbet på CityGross startade på en gång så att fick lite annat att tänka på. Jag skulle denna sommaren lära mig ett nytt område; förbutiken och de första dagarna ville jag bara gråta och gå därifrån. Det var så mycket nytt att ta in och det kändes som att jag gjorde fel hela tiden. Det bästa med det var att de dagar jag fick sitta i kassan kände jag mig supererfaren, hehe ;-)

Tjenare!Tjenixen!

Nu var det ett tag sedan, hela 20 dagar sedan för att vara korrekt. Mycket har hänt sedan dess, vi har bland annat gått in i ett nytt år; 2012! Ett nytt år betyder ju som det heter nya möjligheter och jag väljer faktiskt att följa detta då jag har en hel del nytt på gång. För att göra en lång historia kort ska jag försöka göra en liten update.

- Jag har bestämt mig för att jobba kvar på CityGross till hösten. Till hösten max. Sen ska det bli något annat. I somras avancerade jag från kassan till förbutiken (spel- och tobaksdelen) så arbetet har blivit mer varierat och mycket roligare. Jag trivs bra på CityGross, många arbetskollegor är jättemysiga och ett stort PLUS är att även Bella jobbar där! Hade inte hon gjort det hade det inte alls varit lika kul.

- Till hösten ska jag göra något annat som sagt. Funderar just nu mer än någonsin på en dröm som jag nog alltid haft i bakhuvudet; En "work and travel" resa till Australien eller Nya Zeeland. Upptäckte att en av mina vänner har precis samma dröm så nu researchar vi för fullt för att få reda på alla nödvändiga fakta. Ser lovande ut!

- Redan till våren, närmare bestämt nästa vecka, ska det bli lite ändringar i vardagen. Jag ska börja plugga på halvtid på Linnéuniversitetet. Jag ska läsa en kvällskurs som heter "Sång och Performance" som jag antar handlar om precis det namnet står för. Sen ska jag även läsa en kurs på distans som heter "Brukspel i piano". Jag har alltid velat ta sång- och pianolektioner så detta gör jag för mitt stora musikintresses skull. Det ska bli superkul!

Så ser läget ut. Hösten har varit lite diffus och tankarna har verkligen snurrat runt om vad jag ska göra, vad jag vill och hur det ska bli detta året. Nu känns det som om jag har fått lite bättre koll på läget och det känns som om jag vet vad jag vill! Det känns skitbra! =)