The big apple

Jag hann inte mycket än att landa i Vickans hem i New Jersey innan vi satt på bussen mot vårt första äventyr; New York. Vi hade bokat boende i en stor victoriansk byggnad på Amesterdam Avenue för en natt. Vårvädret hade äntligen nått staden efter en tuff vinter så vi promenerade med glajjorna på. Vi hade hört att stadens tunnelbanesystem är lite risky buisness, i alla fall för ett antal år sedan, men vi provade oss fram under marken ändå. Den första mannen vi stötte på var lagom påverkad. Han ställde sin cykel framför sig i väntan på tåget och började öva knytnävsslag i luften mot en låtsasmotståndare. Det kanske krävs lite färdigheter för att vistas här nere tänkte vi ändå... och flyttade oss några steg åt motsatta hållet. Vill bara påpeka att vårt tunnelbaneresande gick fint som snus. Vädret höll i sig, det fanns mycket att se och besöka och vi gjorde så mycket vi kunde på de timmarna vi hade i staden!
 
Hoppade på en hop on / hop off buss utan tak och fick se delar av staden från lite höjd. Gula taxibilar, det fanns det gott om!
 
Tog hissen upp till 82:a våningen i Empire State Building och fick se Manhattan ovanifrån. Långt långt borta såg vi en liten skymt av Frihetsgudinnan. 
 
Dag två åkte vi och tog oss en närmare titt och petade lite på Statue Of Liberty. En riktig ikon! När jag var liten hade vi en film med Kalle Anka där de är uppe i kronan och så flyger det en helikopter utanför. Jag kunde inte ungå att tänka på Kalle Anka när vi var där på ön, haha! Jag undrar vad det var för film..
 
På Times Square stötte vi på en naken cowboy och utanför 9/11 Memorial drack vi vår number one ultimate amazing of amazing all time yummy milkshake! Den var SÅ GOD, vi kunde inte få nog. Stället låg bredvid kön in till de två tornens minnesplats, men jag minns tyvärr inte vad det hette. Men gå dit!
 
Skulle jag rekommendera ett ställe att besöka i stora staden så är det Central Park. Den här 3,4 km² stora parken är fantastisk. Det spelades baseboll, folk solade vid sjön, barnen åkte rutschkana nedför de uppslitna klipporna. Cyklar rullade, träningssugna joggade och de mer bekväma åkte häst och vagn. Det var så mycket liv och så mycket att göra. En park med plats för alla. Gillas!
 
Avslutar med en kompisbild från mitt i vimlet på Times Square. New York, du fångade oss med din charm. Till dig kommer vi att komma tillbaka!

Bilder är på gång

 
Har åter landat på svensk mark efter en fantastisk vistelse hos Vickan i USA. Eftersom jag är för petig för att mobilblogga men ändå vill ha bilder i inläggen så väntade jag med uppdateringen tills jag var hemma igen. Slut på ursäkter och tid att berätta. Bilder och text är på gång mina vänner! Ska bland annat berätta om vad som gömmer sig bakom mitt huvud :) 
 

America day 1

Jag har spelat fotboll och kallat det soccer, har hört mitt första "OH MY GOD!" på riktig dramatisk amerikanska och käkat frozen yoghurt med smak av jordnötssmör. Har fått se med egna ögon att "neighbourhooden" är precis som på film med sina watersprinklers, brevlådor med röda flaggor och hus med pyntade verandor. De gula skolbussarna har kört förbi, polisbilarna blinkar som bara amerikanska polisbilar gör och ja, allting verkar vara i sin ordning. Precis som förväntat av alla filmer jag sett. Känns faktiskt rätt coolt. Hello America!  

El wire

 
 
Idag bjussar jag på en fantastisk show. Philip visade mig den för nån dag sedan och var jag amazed? Ja! Sån häftig idé och så jäkla synkade. Klicka play för en fräck upplevelse!