Universal Studios Orlando

En tidig buss tog oss en dag de 47 milen till Orlando. I Orlando ligger nämligen flera olika temaparker och vi hade valt Universal Studios som underhållning för dagen. Det blev en heldag i filmernas värld under en ganska gråmulen himmel. Vädret var nog ändå på vår sida då vi bränt oss på både axlar och öron, så vi kunde gott pausa från solen lite granna. Jag, som varit på Disneyland i Paris tidigare, hade rätt höga förväntningar, vilka jag tycker matchades mycket bra! 
 
Vad säger ni? The Grinch nästa!
 
De bästa upplevelserna är nästan de som man inte förväntar sig, men som blir så himla bra. Vi hamnade på Beeltejuice's Graveyard Revue då vi råkade gå förbi fem minuter innan showen skulle starta. Det var en rockshow där både Dracula, Frankenstein, The Wolfman och andra monster deltog. De sjöng och dansade och bjöd på en jäkla bra show. Lite senare sprang vi på en annan show, nämligen Fear Factor Live. Det dracks äckliga shakes, en tjej fick skorpioner över hela sitt huvud och stunttricks utfördes av besökare som tidigare hade gjort auditions och visat att "fear is not a factor for them". Både läbbigt och fräckt!
 
En gata i parken. Det är så häftigt att de har byggt som riktiga gator och riktiga hus. På nedersta bilden skymtar ni DeLorean-bilen från Tillbaka Till Framtiden-filmerna!
 
Men In Black - Alien Attack. Vi tränades till MIB-agenter och i kön fick vi gå genom fikarummet och det stora kontoret, som är på sista bilden. Utanför stod två agenter och misstänkte alla barn som kom fram och frågade om de kunde fotograferas tillsammans. Väl framme vid attraktionen börjde jakten på aliens. Vi fick ett varsitt skjutvapen och sen åkte vi på räls, sex personer i varje vagn, och sköt på alla aliens som kikade fram. Ni som har sett första filmen kan nog tänka er hur det såg ut. Det var en sån bana som Will Smith tränades i och sköt skolflickan. I slutet meddelades hur många poäng vi samlat ihop och hela banan avslutades förstås med att vi fick titta in i den röda laserstrålen.. :) Så nördigt kul! 
 
Allt för ofta hakar jag upp mig på något och totalvägrar det fram tills den dag då jag kommer på att.. tja.. det kanske inte är så dumt ändå. Exempel på det är Twilight. Jag bannade filmerna och tyckte att alla var så löjliga som var så besatta av Edward och de andra snygga vampyrerna. Några år senare fastnade även jag och nu älskar jag både böckerna och filmerna. Ett annat exempel är The Simpsons. Jag har alltid suckat över när serien går igång på tv och jag tvingas titta för att de andra i tv-soffan gillar det. Trots det så brukar jag skratta med lite då och då i alla fall, men jag måste ändå göra lite motstånd varje gång det går på tv. Nu, efter att ha besökt Universal Studios, så måste jag erkänna att den roligaste delen av parken var helt klart The Simpsonsdelen! Vi fick krama Bart och Homer, vi åt rosa munkar från Lard Lad Donuts och vi njöt av att känna oss som en av invånarna i Springfield. Det kanske tar lite tid, men skam den som ger sig ;) 
 
Dagen avslutades med en parad där bland annat den här killen från Dumma Mej var med. Jag filmade mest, så därför har jag inte så många bilder att bjussa på. Drew och barnen var också med, Svampbob och Patrik Stjärna rullade förbi och Dora utforskaren fick vi också se. En liten parad var det, men ändock parad. Parad är kul, bra avslutning. 
 
 

Där palmerna bor

Spring break är lika med semster. Så var det i alla fall för oss. Jag och Vickan flög 3 timmar söder ut till Florida och landade i Miami. En timme bussresa senare var vi framme i vårt mysiga kyffe på South Beach Plaza Villas mitt på Miami Beach. Ett stenkast bort låg sandstranden och den fantastiska strandprommenaden som omringades av palmer. Det var kärlek vid första ögonkastet. Vilket ställe! Solen sken, himlen var blå och palmerna vajjade lätt. Vi låg på stranden och solade, badade i Atlanten och lyssnade på folk. Vi shoppade längs med Lincoln Rd Mall och åt en och annan frozen yoghurt. Käkade god mat och delade på en superstor drink. Blev bjudna på nattklubb men lyckades hamna helt fel. Vi cyklade längs med prommenaden och fick se en man klättra upp för en palm och hämta kokosnötter. Dagarna i Miami Beach var hur härliga som helst. Tror vi trivdes som fisken i vattnet!